Бързи кредити: откъде и как да вземете

Търсите ли бърз кредит от реномиран кредитор? Ако е така, вижте къде и как да кандидатствате.

Бързите кредити могат да бъдат полезно решение, ако трябва да покриете неочаквана сметка или спешен разход. Те обикновено са краткосрочно решение, така че не забравяйте да ги планирате правилно.

Никога не използвайте бързи кредити за закупуване на ненужни вещи. Това в крайна сметка ще доведе до неспособността ви да сте финансово свободни. Не е препоръчително да теглите заем, освен ако нямате спешна нужда.

Какво е бърз кредит?

Има много начини за получаване на бързи кредити – и те често са най-бързият начин за получаване на финансиране. Това е така, защото се обработват бързо и често без много документи.

Трябва да имате предвид, че лихвените проценти могат да бъдат доста високи. Ако търсите бърз кредит е важно да сте запознати с условията. Трябва също така да сте наясно с видовете налични заеми и какви фактори могат да повлияят на вашето одобрение.

Бързите кредити могат да бъдат много полезни, но трябва да се използват внимателно и да се изплащат на време, за да не се натрупат големи разходи.

Как мога да получа бърз кредит?

Има няколко начина да получите бърз кредит в зависимост от вашите нужди. Можете да опитате да се свържете с банка или кредитен съюз или да потърсите онлайн. Може също така да можете да получите заем от приятел или член на семейството. Налични са и редица краткосрочни заеми, които могат да бъдат по-лесни за получаване от традиционния. Можете да кандидатствате за бърз кредит онлайн без проверка в ЦКР, чрез брокер или директно с кредитор. Процесът на кандидатстване обикновено ще бъде завършен в рамките на минути.

Отпускане на бърз кредит

Получавай безплатни новини за кредити!

Не пропускай възможности за нови заеми

Мога ли да получа парите бързо?

Когато се нуждаете от пари бързо, бързият кредит може да бъде чудесен вариант. При повечето кредитори можете да завършите целия процес на кандидатстване и средствата да бъдат преведени по вашата банкова сметка в рамките на минути. Това означава, че можете да получите парите, от които се нуждаете, много бързо. Струва си да се отбележи, че не всички кредитори могат да предложат тази услуга, така че си струва да се консултирате с избрания от вас кредитор предварително, за да видите дали е така.

Колко мога да изтегля?

Налични са различни опции, предлагани от различните компании, така че можете да намерите заем, който е най-подходящ за вас. С бързите заеми можете да кандидатствате за от 100 до 10 000 лева само за няколко минути. Това означава, че можете да получите парите, от които се нуждаете веднага.

Важно ли е да проверите ГПР?

Ще трябва да проверите ГПР (годишен процент) и лихвения процент. Тази информация обикновено се намира в списъка с условията, до който можете да получите достъп онлайн или от кредитна институция. Имайте предвид, че ГПР ще бъде процент от сумата на кредита, докато лихвеният процент ще бъде фиксирана сума на месец. ГПР, или годишен процент, е мярка за лихвения процент по заем. Изчислява се като се вземе годишният процент и се умножи по главницата на кредита.

Преди да се съгласите с условията, бъдете наясно с лихвените проценти и колко ще платите в крайна сметка за целия период на финансирането.

Когато кандидатствате за бърз кредит, е важно не само да погледнете месечната вноска, но и да прецените дали плащането изглежда приемливо. Има няколко фактора, които трябва да вземете предвид, когато избирате срок за погасяване на вашия заем. Колкото по-дълъг е периодът на погасяване, толкова по-ниски ще бъдат месечните вноски, но общата платена сума в края на периода ще бъде по-висока. Помнете, че колкото по-дълго изплащате заема, толкова по-голяма лихва ще плащате.

Не забравяйте да прочетете договора за всеки заем, който теглите, особено ако не сте сигурни в условията. Трябва да разберете вашите условия за забавено плащане, предсрочно погасяване и всички други такси, които може да се приложат.

спешни пари

Подходящо ли е взимането на бързи кредити за непредвидени разходи?

В повечето случаи не е толкова важно да купите нещо веднага. Ако нямате други опции, кандидатстването за бърз кредит може да бъде добра идея.

В случай, че възникнат непредвидени разходи, които можете да отложите, най-добрият вариант е да спестявате, докато можете да закупите това, от което се нуждаете. Можете да разберете дали това, от което се нуждаете, е толкова спешно, като се запитате: Мога ли да изкарам една седмица, без да сменя счупеното? В повечето случаи ще разберете, че не е необходимо да закупите артикула веднага. Често ще бъде по-разумно да изчакате, докато се появи по-добра сделка.

Вижте още:

Фирми предлагащи бързи кредити

С покачването на разходите много хора намират за трудно да свързват двата края. Един от начините да облекчите финансовото бреме е да вземете бърз кредит. Но не всички заеми са еднакви. Някои имат прекомерни лихви и такси, докато други имат по-разумни условия.

Ето някои компании, които предлагат бързи кредити при разумни условия:

Фератум

 • Кандидатсвай онлайн

 • Бърз отговор до минути

 • Кредит на вноски

 • Без лихва за нови клиенти

Фератум е кредитор, който предоставя краткосрочни заеми. Тези заеми са достъпни за лица, които се нуждаят от бърз достъп до пари, а Фератум улеснява кредитополучателите да получат парите, от които се нуждаят.

Компанията е основана през 2005 г. в Хелзинки и предлага разнообразие от продукти и услуги на своите клиенти. Фирмата Фератум има силно присъствие в България и е добре позната с добро обслужване на клиенти. От основаването си в началото на 2000-те, Ferratum се разрасна и оперира в 25 страни по света.

Фератум твърдят, че са отговорен кредитор, който използва стратегия, която да направи кандидатстването за бързи кредити прост процес.

Вивус

 • Кандидатсвай онлайн

 • Бърз отговор до минути

 • Без лихва за нови клиенти

Вивус е една от най-популярните небанкови кредитори в България. Няма съмнение, че предложенията на Вивус са от най-добрите. Тази компания предлага добри условия за бързи кредити, както и първи безлихвен кредит. За да получите заем, трябва да имате надежден доход и да отговаряте на изискванията за проверка в ЦКР.

Кредисимо

 • Кандидатсвай онлайн

 • Бърз отговор до минути

 • Кредит на вноски

 • Без лихва за нови клиенти

Кредисимо е добре позната, надеждна компания за бързи кредити, която е харесвана от клиентите. Кредиторът се гордее със своята гъвкавост по отношение на условията за отпускане, както и с иновативния си уебсайт, който прави заемането на пари бързо и лесно. С Кредисимо можете да кандидатствате за минути и да получите бърз отговор.

Вива Кредит

 • Кандидатсвай онлайн

 • Бърз отговор до минути

 • Без лихва за нови клиенти

Процесът на кандидатстване за Вива Кредит онлайн е лесен и бърз. За да създадете акаунт ще се нуждаете от вашето име, имейл адрес и парола. Ще имате защитен акаунт, който ще защити вашата лична информация от достъп от други. По данни на официалния сайт на Вива Кредит, разглеждането на заявлението може да се осъществи до един час, а преводът на средства веднага след като бъдете одобрени. Можете да кандидатствате за кредит дори и през почивните дни, като срокът за одобрение ще бъде същият.

Неткредит

 • Прозрачни условия

 • Удобно кандидатстване

 • Безлихвен кредит*

Мога ли да взема кредит с лошо ЦКР?

Има редица заемодатели, които може да са готови да работят с Вас, дори ако кредитният Ви рейтинг не е перфектен. Кредитната история все още е важна за заемодателите, но те също така вземат предвид текущото ви финансово състояние, когато вземат решение. Това е в контраст с масовите банки, например, които гледат основно вашия кредитен рейтинг, за да вземат решение дали да Ви дадат пари назаем.

Дори ако кредитната Ви история да е лоша, може да успеете да вземете кредит с лошо ЦКР. Всеки, който иска да заеме пари, трябва да е наясно, че дори за кредитори, които предлагат заеми на хора с лоша кредитна история, пак извършат кредитна проверка на вас. Това е, за да са сигурни, че можете да изплатите заема своевременно.

Какво друго трябва да имате предвид, когато теглите бърз кредит?

Има няколко неща, които трябва да знаете, преди да изтеглите бърз кредит. Първо се уверете, че имате достатъчно доходи, за да покриете дължимата сума. Второ, имайте предвид лихвите и таксите, свързани с бързите кредити. И накрая, не забравяйте да следите плащанията си, за да не си навлечете проблеми.

Такси за разглеждане на документите

Повечето кредитори не начисляват такси за кандидатстване. Ако възнамерявате да кандидатствате, важно е да сте наясно с всички такси, които могат да бъдат свързани с процеса. Някои компании могат да начисляват такси за кандидатстване, докато други могат да начисляват по-висока лихва върху отпуснатата сума. Затова е най-добре е да се запознаете добре, преди да вземете решение.

Месечни вноски и възможности

Ако кандидатствате за бърз кредит, вашият кредитор вероятно ще Ви представи план за погасяване, преди да решите да приемете предложението. Този план ще Ви покаже общата сума, която ще трябва да върнете. Обикновено бързите кредити са със срок на погасяване между пет дни и една година. Трябва да правите своите плащания на деня, който е договорен. Всяко следващо плащане намалява сумата, която дължите по първоначалния си заем, плюс лихвата. Когато кандидатствате, заемодателят ще Ви зададе редица въпроси относно вашите приходи и разходи. Тази информация ще им помогне да определят дали можете да си позволите кредита и дали имате добър кредитен рейтинг. Те може да Ви задават въпроси относно вашата работа и заплащане, както и какви са вашите месечни разходи. Включете всичките си редовни сметки, като ипотека или наем, както и обичайните си разходи за храна, облекло и транспорт.

Финансови съвети

Има някои разходи, които можете да планирате и управлявате предварително. Много хора избират да сменят старата си кола или уреди у дома, вместо да ги използват възможно най-дълго. Това може да бъде по-евтин и по-удобен вариант, особено ако можете да ги ремонтирате сами. Автомобилът обикновено има живот около 15 години, но след 8 години механичните проблеми стават по-чести. Електрическите уреди издържат средно пет години. Планирането включва осъзнаване на разходите, които ще бъдат свързани с тази дейност в близко бъдеще. Добра идея е да сте спестили пари, но също така е възможно да получите добър заем, ако отделите време да намерите такъв.

Много хора вярват, че тегленето на бърз кредит е най-добрият начин, тъй като ще им позволи да отидат на мечтаната почивка, без да се налага да се тревожат за финанси. Това обаче не винаги е така. Преди да изтеглите заем, за да отидете на почивка, обмислете всичките си възможности и се уверете, че заемът е най-добрият вариант за вас. Финансирането на почивка със заем е една от най-честите грешки, които хората правят. Нека Ви запознаем с три неща, които могат да окажат влияние върху вашата почивка.

 • Определено трябва да знаете, че ще платите повече за почивката си, защото ще върнете парите с лихва.
 • Може да харчите повече, само защото знаете, че имате пари в момента.
 • Възможно е да се получи така, че да не се насладите на почивката си, защото ще се притеснявате за парите, които харчите и ще мислите за това, как ще ги връщате.

Ако горепосочените гледни точки Ви притесняват, то най-вероятно няма да прибягвате до бърз кредит за почивка. Има предимства и недостатъци и на двата варианта – в зависимост от вашата ситуация. Ако нямате пари, за да спестите, може да е по-добре да използвате кредитна карта, за да платите почивката си. Ако не можете да си позволите да платите почивката си в брой, може да успеете да получите заем, за да покриете разходите.

Вземете бърз кредит в неизбежен случай

Ако имате нужда от пари и нямате достатъчно спестени средства, можете да вземете пари на заем от приятел или да кандидатствате за бърз кредит. В зависимост от спешността на нуждата, единият вариант може да е по-достъпен от другия. При теглене на кредит обикновено е за предпочитане да използвате потребителски, тъй като лихвите могат да бъдат по-изгодни. Банковият заем може да бъде полезен инструмент, но внимавайте да не прекалявате. Може да има скрити такси, за които не знаете. Винаги проучвайте задълбочено!

Друга добра алтернатива за бърз достъп до пари е да имате под ръка кредитна карта. Така ще можете да разчитате на определена сума пари по всяко време без да се притеснявате, ако Ви потрябват парите спешно.

Как да получа бърз кредит?

За да получите бърз заем, ще трябва да кандидатствате при един от кредиторите. В Topcash Ви предлагаме избор от най-изгодните фирми на българския пазар. Това може да Ви помогне да получите парите, от които се нуждаете, за да покриете неочаквани разходи. За да кандидатствате, ще трябва да предоставите необходимата информация и да попълните заявление. След като изпратите данните си, кредитора ще се свърже с Вас. Ако отговаряте на условията ще бъдете одобрени. Повечето фирми ще Ви отговорят на същия ден.

Как да кандидатствам за бърз кредит?

Когато кандидатствате за бърз кредит ще трябва да преминете през няколко стъпки. Първо ще трябва да отговорите на няколко въпроса относно текущото ви финансово състояние. Да попълните личните си данни. След това заявлението Ви ще бъде разгледано от кредитора. Ако бъдете одобрени, кредита Ви ще достигне до Вас бързо и лесно.

Topcash
Logo