Долар Лев – Калкулатор и обменен курс

На тази страница можете да използвате онлайн калкулатор за да изчислите приблизителната стойност за долар – лев по дневния курс.

Калкулаторът на страницата е създаден с цел да ви даде приблизителна представа на това, което можете да очаквате при евентуалното обръщане на валутата. По никакъв начин не ви дава гаранция за цента, която може да ви бъде предложена в локалното чейндж бюро или банка.

Currency.Wiki

Как да използвате калкулатора?

Употребата на валутния калкулатор не е сложна. За целта е нужно да попълните няколко полета и ще получите резултата, от който се нуждаете.

В графата “количество” е нужно да въведете сумата в Щатски долари, която желаете да обмените. В долупосоченият пример ние попълнихме сумата от 125 долара.

Валутата е автоматично зададена според страницата, която сте посетили. В случая Долар / Лев.

След като сте попълнили желаната от вас сума, системата ще изчисли автоматично по курса на деня и ще изпише резултата с уголемен шрифт в полето отдолу.

долар лев конвертор

Къде да проверите цената?

За да сте абсолютно сигурни в цената на различните валути всеки ден, можете да посетите обменни бюра и банки или да проверите на официалния уебсайт на Българска Народна Банка.

Къде можете да купите евтини долари?

Трябва да знаете, че когато продавате или купувате долари, има няколко възможности и различни обменни курсове. От банки и чейндж бюра до онлайн обменни сайтове. Всички те представляват най-често срещаните опции на пазара и е възможно да бъдете объркани при избора на най-удобното място за закупуване на долари.

Къде не е препоръчително да обменяте долари в левове?

Първото нещо, което се препоръчва за извършване на обмяна на валута, независимо дали купувате или продавате е да се избягват банките. Въпреки че те са една от най-популярните възможности цените за долар – лев които предлагат не са от най-добрите и следователно не е изгодното място за покупка или продажба на валута. Вярно е че няма да се притеснявате от измами, но има и други алтернативи, които ви предлагат същите предимства с по-добър и конкурентен обменен курс.

Как можете да печелите с промяната в цената на долара?

С платформата за социално търгуване eToro, можете да се възползвате от промяната в цената на долара. Разбира се, не можете да очаквате голям успех без минимални познания в тази област. Можете да се запишете на специализиран онлайн курс или да се само изучите с милионите публикации и видео материали в мрежата.

Места, където да обменяте Долар – Лев на най-добър курс

Има много учреждения, които предлагат добра цена за продажба или покупка на вашите долари, така че в този списък ние представяме възможностите, които имате, за да обменяте парите си на конкурентна цена. 

Обменни бюра

За да обменят долари в левове или обратно много хора обикновено посещават чейндж бюрата. Те обикновено се намират в търговски центрове или на централни улици. Курса като цяло е добър, но бъдете предпазливи и изберете бюро с лице на главна улица, за да избегнете евентуален обир.

Банки

Въпреки че на тези места можете да извършвате всички необходими финансови операции на едно място, курса им обикновено не може да се сравнява с този на обменните бюра. Освен това в повечето случай налагат и допълнителни такси за самото конвертиране. Обръщайте долари в левове в банка само, ако нямате избор.

Не обменяйте пари на улицата

Въпреки че могат да ви предложат много изгоден курс, това не е препоръчителен вариант. Много недобросъвестни хора биха могли да ви пробутат фалшиви долари. Освен това можете да се окажете в много опасна и рискова ситуация.

Разбира се, ако познавате някого и можете да му се доверите направите смяната, но все пак имайте едно на ум.

валута

Кое е най-доброто място за закупуване на евтини долари?

Една от опциите, която ви позволява да смените долари, където и да сте, са онлайн обменните бюра. От ден на ден все повече платформи предлагат услугата за обмяна на валута. Въпреки това не всички от тях отговарят на онлайн сигурността, затова препоръчваме да направите своето собствено проучване, за да нямате никакви притеснения при извършване на транзакцията си. Онлайн платформите за обмен на валута обикновено са интерактивни и лесни за използване. Конвертирането онлайн се превръща в най-добрата опция за много хора и компании, които ежедневно купуват и продават валута.

Къде цената на долара е ниска?

Има и места, където обмяната на долари в левове въобще не е изгодна. Напълно възможно е фирмите на тези места да се възползват от пристигащите от чужбина, които не са на ясно с днешния курс на долара.

На летището

Обикновено, на летището няма да намерите най-добрия курс на долара. Една от основните причини е това, че туристите не са наясно с обменния курс, което води до много високи цени на покупка и продажба (в някои случаи дори се злоупотребява с това).

По-добре е да не правите това на летище и да сменяте парите си онлайн или в обменно бюро в центъра на града.

Молове

В моловете също можете да купувате или продавате долари. Но обикновено това е място, където цените са като на летищата, може да са изключително неизгодни. Това се дължи на факта, че това са търговски центрове, които са често посещавани от туристите.

По кое време на деня е най-нисък курса Долар – Лев?

Чудите ли се кога е най-доброто време да купувате долари? Понякога, когато междубанковият пазар е отворен, разликите между купува и продава са по-малки, което е идеално време за покупка.

Най-добре е да се възползвате, когато обменният курс е нисък, така че да не се налага да дадете повече левове за по-малко долари.

Истината е, че няма конкретно време, когато можете да получите повече за всеки похарчен лев. Всичко зависи от търсенето на валутата в момента.

курс долар лев

Какви мерки за сигурност трябва да вземете при покупка и продажба на долари?

Експертите препоръчват посещение на обменни бюра или банки, тъй като там безопасността на клиента е гарантирана. Трябва да се отбележи, че всички легални бюра са снабдени с охранителни камери, фокусирани върху входа и гишетата за обслужване.

Също така издаването на фактурата с печат е знак, че парите, които ви дават, са законни. За да сте сигурни, че всичко е легално, обърнете внимание дали искат информация като име, адрес и лична карта, за да попълнят документа за обмяната. 

Фактура за обмяната може да ви послужи като доказателство в случай, че има някакъв проблем с парите ви.

Как да разберете дали парите не са фалшиви или незаконни?


Банкнотите имат много защитни елементи, за да се определи дали са фалшиви. Първото нещо, което трябва да имате предвид е, че банкнотата е изработена от тънка хартия. Важно да се провери качеството на мастилото, печата, както и водните знаци да са добре разположени. Препоръката на експертите е да потърсите съвет от човек с опит в тази област, ако не знаете какво да гледате.

10 Оценка

Оценка на потребителите: 5 (2 гласа)
Topcash
Logo