eToro мнения и как да печелите с платформата?

В това ръководство ще намерите изчерпателно и актуално ревю на платформа за социална търговия eToro.

Говорим за платформа, която има милиони клиенти по света. eToro е лидер в областта на онлайн търговията, който се откроява с професионализма на своята платформа и с голямото разнообразие търгуеми активи, достъпни без начисляване на комисионни.

Какво е eToro и как работи?

Платформата eToro е основана през 2006 г. в Израел от нейния основател Йони Асия, известен бизнесмен с желание да демократизира инвестиционния свят. С течение на годините проектът се разраства все повече и повече, дотолкова, че днес е един от най-големите брокери в света.

Най-добри платформи за инвестиране в акции

eToro мнения и ревюта

През годините мнозина се питаха дали eToro е измама? Разбира се, че не! Както видяхме през годините, това е сигурен и регулирана платформа, а отзивите на клиентите са положителни.

Сайтове за ревюта като Trustpilot са пълни с позитивни мнения и петзвездни отзиви за eToro, считан за един от най-добрите брокери за начинаещи. Разбира се, в интернет се срещат и негативни коментари, но някои от тях определено са неверни, може би са написани от конкурентни брокери или недобросъвестни хора.

В действителност към света на инвестициите трябва да се подхожда на първо място като реална инвестиция, а не на игра. За да разберете колко една инвестиция може да се изплати с времето, просто погледнете представянето на портфолиото на Уорън Бъфет, един от най-големите инвеститори в света.

Бъфет е третият най-богат човек в света и той е направил богатството си като инвестира в акции. Същите запаси, разбира се, които са налични и в eToro. Портфолиото му е успяло да премине от стойност от 7100 долара за акция до повече от 212 000 долара в интервал от 26 години: изпълнение от 2885 %.

Как да регистрирате акаунт в eToro?

Как да отворите търговска сметка в eToro? Процедурата е много проста, трябва да изпълните няколко прости стъпки:

 • Регистрирайте се с вашите данни
 • Влезте в платформата
 • Направете депозит

Стъпка 1: регистрация

След като влезете в уебсайта на eToro, кликнете върху „Join Now“ и изберете желано потребителско име, попълнете имейл и парола и да се съгласите с правилата на сайта. Впоследствие, съгласно европейските разпоредби, ще е необходимо да попълните въпросник, предназначен да очертае рисковия профил на всеки клиент.

Препоръчваме ви да приготвите документ за самоличност, тъй като ще е необходим за завършване на регистрацията.

eToro Регистрация

Когато завършите регистрацията, ще можете да избирате между два акаунта: виртуален и реален.

Стъпка 2: Влезте

След като регистрацията приключи ще имате достъп до платформата без да се налага да изтегляте нищо на вашия компютър, лаптоп или смартфон.

Всъщност eToro е един от малкото сайтове, който е винаги онлайн. Въпреки това в Play Store и App Store ще намерите и приложение на eToro, за да можете да инвестирате удобно от вашия смартфон.

Стъпка 3: Депозит

Избирайки виртуалната сметка, ще бъде възможно да активирате акаунта със 100 000 долара виртуално, за да тренирате или изпробвате платформата. Ако искате да започнете да инвестирате на финансовите пазари, ще бъде достатъчно да направите депозит (Минималната сума е 200 долара) чрез следните методи:

Имайте предвид, че тегленето ще бъде направено по същия начин като депозита.

Използване на сайта: финансиране на вашата сметка

Сайтът предлага голямо разнообразие от възможности за депозит, но за съжаление все още не приемат криптовалути. Депозитите са възможни без потвърждаване на самоличността, но търговията ще бъде ограничена до 2000 долара. eToro изисква депозитите да идват от акаунти, притежавани от потребителя и не приемат депозити идващи от трети страни.

eToro ще поиска да докажете самоличността си: ако планирате да търгувате с тях, рано или късно ще трябва да го направите.

Ограниченията зависят от всеки конкретен метод на депозит и кредитната история на потребителя. Платформата работи като използва USD като валута, но се приемат и депозити в EUR, GBP, JPY, CAD и AUD, с минимум 200 щатски долара или еквивалент. Такса за конвертиране ще бъде приспадната както при депозиране, така и при теглене във валути, различни от щатски долари, конвертирането ще се извърши по актуалните обменни курсове.

При търговия и теглене се прилагат допълнителни такси. Няма такса за извършване на поръчки, но се начисляват комисионни за нощуване. Тегленията идват с фиксирана минимална такса от 5 долара, но тя може да е и 10 или 25, в зависимост от сумата. Няма такси за обслужване на самия акаунт, но ако не го използвате за повече от 12 месеца се начислява такса а в размер на 10 долара.

За да бъде премахнато ограничението за търговия от 2000 долара ще трябва да потвърдите своята самоличност.

Използване на платформата: търговия

Какви активи могат да се търгуват в eToro? Това са основните:

 • Акции
 • Индекси
 • Сурови материали
 • Валути
 • Криптовалути
 • ETF

Брокерът Etoro предлага много различни възможности за инвестиции, включително валути, стоки, индекси и акции. Налични са и повече от 15 криптовалути за търговия без реална покупка, а във вид на симулация в платформата.

Приетите поръчки включват лимита, който посочва максималната сума, която сте готови да платите, пазарната стойност и стоп загуба, лимит който се задава в момента на придобиването на даден актив.

За да направите поръчка, първо отидете в раздела Търговки пазари и намерете актива, който искате да търгувате. Изберете един, за да видите поведението му, или кликнете директно върху купува или продава, за да отворите нова позиция.

В секция “Търговски пазари” може да се търгува почти всичко

Добра функция за наблюдение на даден актив са диаграмите, които са силно персонализирани и интерактивни. Свещите се показват по подразбиране, но са налични повече опции чрез настройките.

SPX500

След като сте избрали да търгувате, ще се появи изскачащ прозорец, в който ще поискате да конфигурирате някои параметри преди да отворите поръчката: сумата за инвестиране и ограниченията, стоп загубата и взимане на печалбата. 

Поръчките могат да бъдат редактирани или затворени по всяко време от раздела портфолио. Достъпно е да кликнете върху иконата наподобяваща зъбно колело вляво от всеки пазар, за който имате отворени поръчки.

Търговският марж обикновено е достъпен за всички активи, но за съжаление не е и за криптовалутите.

eToro Криптовалути

Много хора се питат: възможно ли е да се търгува с криптовалути с eToro? Този брокер е един от първите, които ви позволяват да работите с криптовалути по професионален и регулиран начин, също чрез своето приложение.

Ето пълния списък с криптовалути, които се търгуват на платформата eToro:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Ripple
 • Litecoin
 • Bitcoin cash
 • Dash
 • Ethereum Classic
 • Cardano
 • IOTA
 • Stellar
 • EOS
 • NEO
 • TRON
 • Zcash
 • Binance Coin
 • Trezos
 • LINK
 • Uniswap
 • Dogecoin

Всички тези валути могат да се търгуват както с класически CFD, така и чрез Copy Trading, като по този начин автоматично копират операциите, стартирани от специалисти в сектора.

Всичко това прави eToro една от най-добрите платформи за инвестиране в криптовалута.

Приложението за смарфон

Уебсайтът на eToro е много удобен, но не и на мобилен телефон. За целта компанията е създала удобно приложение както за Android, така и за iOS, което позволява повечето функции на уебсайта с по-голямо удобство за мобилните потребители.

Сигурност на eToro

eToro  си партнира с Incapsula (американска платформа за доставка на приложения, базирана в облак), за  да защити уебсайта си срещу DDoS атаки. Трафикът, насочен към eToro, се филтрира от Incapsula, който препраща валидни заявки и премахва спама; заглавията не са модифицирани, за да осигурят видимостта на IP адреса на източника.

Понастоящем сайтът не предлага никакъв тип 2-стъпков процес за удостоверяване, който липсва в популярни реализации като 2FA и SMS потвърждение. Обикновено това би породило голяма загриженост, но DDoS защитата на eToro и стриктните процедури за оттегляне осигуряват известно спокойствие.

HTTPS и други протоколи за криптиране бяха активирани на сайта отдавна, но имейлите, идващи от eToro, все още са обикновен текст / html. Налични са известия по имейл за тегления, мониторинг на пазара, социални взаимодействия и др.

Потребителски опит с eToro

Платформата изисква известно време за свикване, но след като се запознаете с нея е много лесно да се ориентирате. Социалният профили са добре интегрирани, а копирането на хора и търговията са перфектна част от уебсайта. eToro има всички основни търговци, на които може да се копира само с едно кликване. Функция, която е внимателно проектирана да улесни търговията и печалбите.

Сайтът също така показва, че се грижи за своите клиенти с уроци, обучение на живо (телефон), евтини инструменти и изчерпателни често задавани въпроси.

Контактуването с екипа за поддръжка е относително лесно и агентите са много професионални и приятелски настроени. Възможен е чат на живо, но и може да се използва и онлайн форма за контакт. Времето за отговор в чата е несравнимо, така че няма да е нужно да чакате прекалено дълго.

Предимства

 • Перфектно интегрирана социална търговия.
 • Първокласно обслужване на клиентите.
 • Широка гама от пазари.

Недостатъци

 • Не се приема депозит с криптовалути.
 • Минимална анонимност.
 • Това не е истински обмен: на практика не купувате нищо, инвестирате във вид симулация
 • Значително високи такси

eToro Копиране на други потребители

Нека сега анализираме реалната причина, която направи eToro една от най-добрите платформи за търговия в света:  Услугата “Copy Trading”.

Тази услуга революционизира инвестиционния свят като ви позволява лесно и автоматично да копирате най-добрите търговци в платформата. Всеки клиент има възможност да види, следи и инвестира в така наречения „ Популярен инвеститор “.

Чрез вътрешна търсачка е възможно да се изберат тези търговци въз основа на някои критерии:

 • Получено изпълнение
 • Години опит
 • Ниво на риска

Накратко, сега всички потребители могат да търгуват като истински финансови експерти, просто като копират професионалистите: Опитате “Copy Trading” няма да търсите други начини на онлайн търгуване.

Към днешна дата 80% от потребителите правят пари на платформата. Факт е, че брокерът работи на финансовите пазари повече от 10 години и потребителите се възползват от социалното търгуване.

копиране на потребителите

Заключение

Този сайт е идеален за хората без опит, които искат да спечелят от онлайн тейдинг, без много главоболия и агенти. Не е добър избор за крипто ентусиасти, ако единственият им интерес към крипто е бързо забогатяване, нито за малки инвеститори, които биха видели как парите им се стопяват при високи такси и волатилност на пазара.

Не забравяйте, че всяка инвестиция и онлайн търговия включва риск. Винаги използвайте рисков капитал, който можете да си позволите да загубите.

10 Оценка

Оценка на потребителите: 3.5 (4 гласа)
Topcash
Logo