Как да купите акции на Фейсбук (Мета)

Последното десетилетие направи покупката на акции на компании много по-достъпно. Днес ще ви предоставим изчерпателно ръководство за това как да купувате акции на Фейсбук, включително различни опции и възможности, които ви позволяват да го правите с лекота.

Един от най-лесните начини за закупуване на акции на Facebook (META) е чрез използване на брокерска сметка или някоя от многобройните инвестиционни програми, налични в момента. С тези решения можете да купувате, продавате и наблюдавате своите акции във Facebook, като използвате мобилното си устройство от удобството на вашия дом.

Много от най-добрите платформи за покупка и продажба на акции на Facebook предлагат търговия без комисионна. Въпреки това е изключително важно да сте сигурни, че купувате акции само от брокер, който работи в добре регулирана финансова среда.

1. Определете дали искате да закупите акции на Facebook

Когато мислите да инвестирате в компания като Facebook, важно е да помислите дали тази компания отговаря на инвестиционните ви цели. Точно както при всички други, цената на акциите на Facebook може да се поскъпва и поевтинява, така че е важно да имате диверсифицирано портфолио, за да намалите риска. Разбира се, ниската цена на акциите може да бъде нещо добро, защото ще купите акциите на по-ниска цена в очакване компанията да расте в бъдеще.

Преди да инвестирате във Facebook, се препоръчва да направите необходимите проучвания. Това включва разглеждане на това колко добре се справя компанията като цяло, сравняване на възвръщаемостта на Facebook с неговите конкуренти и анализиране на отчетите за приходите на Facebook. Трябва също така да помислите за неща, които биха могли да повлияят на приходите на Facebook, като например как новата защита на поверителността на Apple може да повлияе на приходите от реклами на Facebook.

Въпреки че може да изглежда трудно да разберете в кои акции да инвестирате, важно е да направите проучване, преди да вземете каквото и да е решение. Ако не сте наясно с развитието и конкурентите на компанията, в която мислите да инвестирате, в крайна сметка може да поемете повече риск от необходимото. По-добър вариант може да бъде да инвестирате във взаимен фонд или индексен фонд, който може да ви даде по-диверсифицирано портфолио, без да се налага да избирате отделни акции.

Ако искате да направите повече проучвания, преди да купите или продадете акции, може да е подходящо да отворите виртуална брокерска сметка.

2. Изберете брокер и отворете сметка

За да използвате брокер за закупуването на Фейсбук акции, първо трябва да създадете акаунт, който е подобен на банкова сметка. Някои брокери може да изискват само имейл, но те може да не са надеждни. При други брокери може да са нужни няколко дни, за да извършат основна проверка. Препоръчително е да преминете предварителна акредитация и да докажете законно пребиваване в държава, в която брокерът е упълномощен да предоставя борсови брокерски услуги.

Брокерският акаунт е от съществено значение за покупката и продажбата на акции на Facebook. Този акаунт също така ще поддържа запис на вашите транзакции и ще ви позволи да ги наблюдавате.

eToro е платформа за социална търговия и посредничество с множество активи. Потребителите могат да търгуват с акции, криптовалути, форекс, стоки и др.

3. Преведете пари в брокерската сметка

За да закупите акции на Facebook, трябва да имате налични средства във вашата брокерска сметка. Можете да постигнете това, като свържете банковата си сметка с вашето посредничество и прехвърлите средства. Някои брокери могат да предложат алтернативни опции за превод, като например използване на вашата дебитна карта или услуга като PayPal. След като успешно депозирате средства в акаунта си, ще трябва да определите колко акции на Facebook искате да закупите.

4. Решете колко да инвестирате

Имате възможност да закупите множество акции или частични акции в зависимост от вашия бюджет и инвестиционен портфейл. Важно е да се обмисли как Facebook се подравнява и с двете.

За диверсифициран портфейл се препоръчва само 5-10% от него да се състои от отделни бизнес акции. Например, ако вашето портфолио е на стойност $10 000, трябва да разпределите $500 до $1000 за отделни акции. Впоследствие трябва да определите каква част от тази сума искате да инвестирате във Facebook. Важно е да обмислите другите си инвестиции, като фондове, фокусирани върху технологичния сектор.

5. Следете ефективността на Facebook

След закупуване на акции на Meta е важно непрекъснато да наблюдавате представянето на компанията. Следете историята на цените на акциите и потенциалните бъдещи тенденции. Анализирайте финансовите отчети на компанията и преценете дали вярвате в по-доброто и бъдеще.

Други начини за инвестиране във Фейсбук

Търговията със CFD е начин търговците да инвестират в акции, валути, индекси и стоки, без физически да притежават базовите активи. Чрез търгуване на CFD е възможно да се печели с цената на акциите на Facebook, без всъщност да ги притежавате.

Важно е да имате предвид, че CFD са сложни и високорискови инвестиционни инструменти, които могат да доведат до значителни загуби. Търговците трябва да бъдат внимателни и да знаят, че неправилните позиции могат да доведат до неограничени загуби.

Въпреки рисковете, краткосрочните търговци могат да се възползват от използването на CFD за закупуване на акции на Facebook поради наличния ливъридж. Ако цената се движи в полза на търговеца, той потенциално може да спечели значителни печалби, но ако цената се движи срещу тях, това може да доведе до немислими загуби.

10 Оценка

Оценка на потребителите: 5 (1 гласа)
Topcash
Logo