Кога трябва да вземете бърз кредит?

Не използвайте бързи кредити за закупуване на ненужни неща, това ще доведе до неспособността ви да сте финансово свободни. Не е препоръчително да вземате заем освен, ако той не е наистина належащ. Един от най-важните заеми в живота на човек е този за жилище, но дори и при кандидатстване за закупуване на недвижимо имущество, трябва да изберете ипотека с добри условия.

Какво трябва да знаете за бързите кредити?

Бързите кредити онлайн са най-бързия начин на финансиране в света. Трябва да знаете, че лихвеният процент при този вид заеми може да е доста висок. Имайки това предвид, ако сте решили да кандидатствате за бърз кредит първото нещо, което трябва да направите е да сте сигурни, че сте се запознали с условията. Не трябва да гледате месечната такса, но трябва да знаете какъв е ГПР (годишен процент на разходите), който ще платите и реалната лихва по кредита. Подробна информация как се изчислява ГПР можете да намерите тук. Общо казано, преди да се съгласите с условията за какъвто и да е заем, трябва да сте наясно с лихвите и колко в крайна сметка ще платите за целия период на финансирането.

При заявяването на бърз кредит най-честата грешка е да се гледа само месечната вноска, не трябва да се влияете от това независимо дали изглежда приемливо или не. Обърнете внимание, че колкото по-дълъг период за погасяване избирате, толкова по-ниски ще са вноските всеки месец, но общата изплатена сума в края на периода ще е по-висока.

Винаги помнете това: колкото по-дълго време ще връщате заема, толкова повече лихва ще платите. Затова, колкото е по-кратък периодът на връщане, толкова по-добре.

                Бърз кредит без доказване на доходите

И накрая, никога не трябва да забравяте да прочетете “текста с малък шрифт” за този вид заеми. С други думи, прочете договора и се запознайте с условията за забавено плащане, ранни погасявания и дали са налични някакви други допълнителни такси.

кредит при развалена кола

Подходящо ли е взимането на бърз кредит за непредвидени разходи?

Като цяло вземането на заем има своите рискове. Все пак е голяма помощ в дадени ситуации. В случай на непредвидено събитие трябва да се прецени дали това наистина важно. Например, ако колата ви се развали, а вие я използвате да пътувате до работа всеки ден – това е нещо, което трябва да бъде заменено или ремонтирано. В такъв случаи кандидатстването за бърз кредит ще ви е от голяма полза, ако няма друга опция.

В случай на други непредвидени разходи, които може да бъдат отложени във времето, най-добрият вариант е да пестите, дотогава докато можете да купите това, от което се нуждаете. Можете да разберете дали това, от което се нуждаете е толкова спешно като си зададете въпроса: Можете ли да изкарам седмица без да сменя това, което е развалено? В повечето от случаите ще осъзнаете, че не е толкова спешно да направите своята покупка.

Финансови съвети

Общо взето има някои непредвидени разходи, които можете да планирате и превърнете в предвидими. Пример е смяната на старата кола или уредите в къщи. Автомобилът има полезен живот около 15 години, въпреки че след 8 години механичните проблеми стават все по-често срещани. Що се отнася до домашните електроуреди, средният им живот е пет години. Планирането означава, че ще трябва да сте наясно за тези разходи в този период от време. Добър вариант е да сте спестили пари, но отделянето на достатъчно време за намирането на изгоден заем също е вариант.

Що се отнася до финансиране на почивка, вземането на заем за почивка е една от най-честите грешки, които хората правят. Нека ви представим три неща, които могат да окажат влияние върху почивката ви.

  • Определено трябва да знаете, че ще платите повече за почивката си, защото ще върнете парите с лихва.
  • Може да харчите повече, само защото знаете, че имате пари в момента.
  • Възможно е да се получи така, че да не се насладите на почивката си, защото ще се притеснявате за парите, които харчите и ще мислите за това, как ще ги връщате.

Ако гореспоменатите гледни точки ви притесняват, то най-вероятно няма да прибегнете до бърз кредит за почивка. От друга страна, ако нямате способността или възможността да спестявате може би единственият вариант да отидете на почивка е чрез финансиране.

Неизбежен случай

Ако стане нещо неочаквано и нямате пари да покриете този разход, в зависимост колко спешно ви трябват парите ще можете да изберете стандартно финансиране или бърз кредит. Изтеглянето на стандартен заем в дадени случай е за предпочитане, тъй като лихвите може да са по-изгодни. Въпреки всичко човек трябва да бъде внимателен със заемите, които банките отпускат. Условията може да не са толкова добри, колкото изглеждат. Винаги проучвайте подробно! 

Друга добра алтернатива за бърз достъп до пари е да имате под ръка кредитна карта. Така ще можете да разчитате на определена сума пари по всяко време без да се притеснявате, ако ви потрябват парите спешно.

Topcash
Logo