Кога трябва да вземете бърз кредит?

Не използвайте бързи кредити за закупуване на ненужни неща, това ще доведе до неспособността ви да сте финансово свободни. Не е препоръчително да вземате заем освен, ако той не е наистина належащ. Един от най-важните заеми в живота на човек е този за жилище. Но дори и при кандидатстване за закупуване на недвижимо имущество, трябва да изберете ипотека с добри условия.

Какво трябва да знаете за бързите кредити?

Бързите кредити онлайн са най-бързия начин на финансиране в света. Трябва да знаете, че лихвеният процент при този вид заеми може да е доста висок. Имайки това предвид, ако сме решили да кандидатствате за бърз кредит, първото нещо, което трябва да направите е да сте сигурни, че сте се запознали с условията. Не трябва да гледате месечната такса, но трябва да знаете какъв е ГПР (годишен процент на разходите), който ще платите и реалната лихва по кредита. Подробна информация как се изчислява ГПР можете да намерите тук. Общо казано, преди да се съгласите с условията за какъвто и да е заем, трябва да сте наясно с лихвите и колко в крайна сметка ще платите за целия период на финансирането.

При заявяването на бърз кредит, най-честата грешка е да се гледа само месечната вноска, не трябва да се влияете от това, независимо дали изглежда приемливо или не. Обърнете внимание, че колкото по-дълъг период за погасяване избирате, толкова по-ниски ще са вноските всеки месец, но общата изплатена сума в края на периода ще е по-висока.

Винаги помнете това: колкото по-дълго време ще връщате заема, толкова повече лихва ще платите. Затова, колкото е по-кратък периодът на връщане, толкова по-добре.

                Бърз кредит без доказване на доходите

И накрая, никога не трябва да забравяте да прочетете “малките букви” за този вид заеми. С други думи, прочете договора и се запознайте с условията за забавено плащане, ранни погасявания и дали са налични, някакви други допълнителни такси.

кредит при развалена кола

Подходящо ли е взимането на бърз кредит за непредвидени разходи?

Като цяло вземането на заем има своите рискове. Все пак е голяма помощ в дадени ситуации. В случай на непредвидено събитие трябва да се прецени дали това е наистина е голяма важност. Например, ако колата ви се развали, а вие я използвате да пътувате до работа всеки ден, това е нещо, което трябва да бъде заменено или ремонтирано. В такъв случаи, кандидатстването за бърз кредит ще ви е от голяма полза, ако няма друга опция.

В случай на други непредвидени разходи, които може да бъдат отложени във времето,най-добрият вариант е да пестите, дотогава докато можете да купите това, от което се нуждаете. Можете да разберете дали това, от което се нуждаете е толкова спешно, като си зададете въпроса: Можете ли да изкарате седмица без да смените това, което е развалено. В дадени случаи ще осъзнаете, че не е толкова спешно да направите своята покупка.

Финансови съвети

Общо взето, има някои непредвидени разходи, които можете да планирате и превърнете в предвидими. Пример е смяната на старата кола или уредите в къщи. Автомобилът има полезен живот около 15 години, въпреки че след 8 години механичните проблеми стават все по-често срещани. Що се отнася до домашните електроуреди, средният им живот е пет години. Планирането означава, че ще трябва да сте наясно за тези разходи в този период от време. Добър вариант е да сте спестили пари, но отделянето на достатъчно време за намирането на изгоден заем също е вариант.

Що се отнася до финансиране на почивка, получаването на заем за почивка е една от най-честите грешки, които хората правят. Нека ви представим три неща, които могат да окажат влияние върху почивката ви.

  • Определено, трябва да знаете, че ще платите повече за почивката си, защото ще върнете парите с лихва.
  • Може да харчите повече, само защото знаете, че имате пари в момента.
  • Възможно е да се получи така, че да не се насладите на почивката си, защото ще се притеснявате за парите, които харчите и ще мислите за това, как ще ги връщате.

Ако гореспоменатите гледни точки ви притесняват, то най-вероятно няма да прибегнете до бърз кредит за почивка. От друга страна, ако нямате способността или възможността да спестявате, може би единственият вариант да отидете на почивка е чрез финансиране. Алтернативата на бързия заем  е двойна.

Неизбежен случай

Ако стане нещо неочаквано и нямате пари да покриете този разход, в зависимост, колко спешно ви трябват парите ще можете да изберете стандартно финансиране или бърз кредит. Изтеглянето на стандартен заем в дадени случай е за предпочитане, тъй като лихвите може да са по-изгодни. Въпреки всичко човек трябва да бъде внимателен със заемите , които банките отпускат. Условията може да не са толкова добри, колкото изглеждат. Винаги проучвайте подробно! 

Друга добра алтернатива за бърз достъп до пари е да имате под ръка кредитна карта. Така ще можете да разчитате на определена сума пари по всяко време без да се притеснявате, ако ви потрябват парите спешно.

Topcash