Как да вземете кредит без лихва?

Все повече фирми предлагат първи кредит без лихва. Въпреки че всички заеми начисляват лихва, все още е възможно да имате достъп до бърз безлихвен кредит. Вижте нашите съвети как да вземете пари назаем, без да плащате лихва.

Възможно ли е да вземете кредит без лихва?

В повечето случаи не. Всички заеми, независимо дали обезпечени или необезпечени, идват с лихви.

Въпреки това, лихвените проценти по потребителските кредити обикновено са много по-ниски от тези по кредитните карти. Ако трябва да заемете кредит до 20 000 лв. за продължителен период, потребителски кредит с ниска лихва може да бъде подходящ избор.

От друга страна, ако имате нужда от по-малка сума за кратък период от време, има налични опции за безлихвен кредит. По-долу са няколко метода за вземане на кредит без лихва за ограничен период от време:

Овърдрафт без лихва

Някои банки предоставят овърдрафт без лихва. Това означава, че ако използвате вашия овърдрафт няма да доведе до лихви или такси. Това може да бъде решение за краткосрочно заемане на малки суми, като покриване на неочакван разход. Овърдрафтите обаче не трябва да се използват за дългосрочно финансиране.
Безлихвените лимити и продължителност може да варират между банките, така че е изключително важно внимателно да прегледате правилата и условията. Превишаването на лимита може да доведе до значителни лихви.

Уверете се, че разбирате напълно продължителността на безлихвения период и вашия безлихвен лимит. Ако безлихвеният овърдрафт е временен, след това ще бъдете таксувани със стандартния лихвен процент. Ето защо е важно да изчистите изцяло своя овърдрафт преди да изтече срока. Превишаването на вашия разрешен лимит може да доведе до високи такси и дори отмяна на офертата от 0%.

Получавай безплатни новини за кредити!

Не пропускай възможности за нови заеми

Първи бърз кредит без лихва

Безлихвените заеми наистина съществуват и са станали популярен избор за много потребители. Финансовите институции предлагат тази опция, която ви позволява да избегнете плащането на допълнителни пари. Безлихвените кредити за 1 месец се превърнаха в любим източник на финансиране за мнозина. Тези заеми обикновено включват малки суми, които могат да бъдат получени незабавно и безплатно.

Какво е бърз кредит без лихва?

Тези заеми бързо се превърнаха в популярна опция за финансиране поради тяхната достъпност в сравнение с традиционните потребителски заеми. Кредитът с 0% лихва обикновено е насочен към нови клиенти и включва изплащане на заетата сума без никаква лихва, стига периодът на погасяване да е спазен.

Безлихвените кредити до заплата могат да помогнат за изграждането на кредитна история при частен кредитор, ако изплащането се извършва навреме.

Обикновено тези заеми са малки, незабавни заеми, които дори могат да бъдат отпуснати на тези с лошо ЦКР, ако имат проблеми с дълга.

Обикновено кредитополучателите могат да получат кредит без лихва, тъй като тези заеми често са с ограничени суми, като в повечето случаи не надвишават 500 лева. Много финансови институции използват това като маркетингова и търговска стратегия за разширяване на клиентската си база.

 • Кандидатсвай онлайн

 • Бърз отговор до минути

 • Кредит на вноски

 • Без лихва за нови клиенти

 • Кандидатсвай онлайн

 • Бърз отговор до минути

 • Без лихва за нови клиенти

 • Кандидатсвай онлайн

 • Бърз отговор до минути

 • Кредит на вноски

 • Без лихва за нови клиенти

Каква е целта на безлихвените кредити?

Те са предназначени за справяне с неочаквани ситуации или спешни случаи, при които са необходими пари до минути и времето е от съществено значение. Например, в случаи на спешна медицинска помощ, глоба на пътя или ремонт на автомобил, от решаващо значение е да действате бързо, за да предотвратите ескалирането на проблема. При такива ситуации събирането на документи и чакането на банкови транзакции със седмици не е опция. Точно тогава бързите заеми могат да осигурят решение.

По същия начин тези заеми могат да се използват и за плащане на потребителски стоки или услуги, като ваканция или дори записване в учебна програма, без лихви, стига да са малки или мини заеми.

Как функционират бързите кредити без лихва?

Процесът на безлихвени заеми е доста ясен:

 • Изберете желаната сума, обикновено варираща до максимум 500 лева.
 • Задайте срока за погасяване, който обикновено не надвишава един месец.
 • Ако имате нужда от по-малки суми, предлагат се заеми от 50 лева при изгодни условия.
 • Имайте предвид, че целият процес се извършва онлайн. Това означава, че можете да кандидатствате за първоначалния си заем от комфорта на вашия дом или работно място само за няколко минути.

Ако изпълните всички изисквания и условия, скоро ще получите заявените средства. Всичко, което трябва да направите е да върнете заема в рамките на определения срок. Например, ако вземете назаем 500 лева на в началото на този месец, трябва да върнете същите 500 лева до същата дата следващия месец.

От решаващо значение е да върнете парите в рамките на договорения период, за да избегнете натрупването на дългове и вписването в ЦКР. Ако имате множество дългове, се препоръчва обединяване на кредитите, което Ви позволява да ги изплащате всички заедно.

Необходимо ли е да се дава причина?

Не, за да получите кредит без лихва, не е необходимо да обяснявате предназначението на парите.

Това е характеристика, споделяна от онлайн кредитните институции, повечето от които не вземат предвид причината за вашето искане.

Няма значение дали трябва да свържете двата края, да поемете неочакван разход или просто да се поглезите. Каквато и да е вашата ситуация, онлайн кредитите ви позволяват да получите парите, от които се нуждаете, без разходи или комисионни.

Съществуват ли бързи кредити без лихва?

Въпреки че реално не са налични заеми без лихва, можете да се възползвате от безлихвени периоди, когато вземате заеми чрез кредитни карти или имате достъп до безлихвени овърдрафти от определени банки. Тези опции осигуряват временно облекчение от лихвени такси, което Ви позволява да вземете пари, без да се начисляват допълнителни разходи за определения период.

Какво да направите, ако не можете да изтеглите заем?

Ако не не Ви одобрят, помислете за алтернативни възможности като използване на кредитна карта или заемане от семейство или приятели. Въпреки това, бъдете внимателни с тези варианти, тъй като кредитните карти често идват с високи лихвени проценти, а вземането от близки може да носи потенциални рискове за вашите взаимоотношения.

Вижте още:

Topcash
Logo