Кредит до заплата

Наричан кредит до заплата, това е краткосрочен заем с по-висока лихва и по-малка отпускана сума.

Вижте най-важните неща, които трябва да знаете:

 • Този финансов продукт е с по-висок лихвен процент в сравнение със стандартните.
 • Трябва да бъде изплатен в кратък срок, обикновено в рамките на 1 месец.
 • Сумите никога не са много високи: Те варират между 100 и 1000 лева.
 • Максималната сума, която можете да вземете зависи много от вашата заплата и източника ви на доход.
 • Колкото по-висока е вашата заплата, толкова по-висока сума ще можете да вземете.

Поради високите лихвени проценти ви съветваме да прибегнете към кредит до заплата само в краен случай. Ако не сте напълно сигурни, че ще можете да платите дължимата сума в уговорения срок, по-добре помислете за алтернатива. Ако не платите навреме, дългът ви ще се увеличи бързо, което ще направи по-трудно плащането и ще ви вкара в дългосрочни финансови проблеми.

 • Кандидатсвай онлайн

 • Бърз отговор до минути

 • Кредит на вноски

 • Без лихва за нови клиенти

Как да вземете кредит до заплата?

Взимането не е трудно. Ако кандидатствате на място в офис, в зависимост от фирмата можете да получите парите много бързо, докато ако пуснете заявление онлайн ще отнеме около един работен ден.

Всичко, от което се нуждаете е документ за самоличност, с който доказвате, че сте над 18 години, активна банкова сметка и някакво доказателство за заетост. Важно е да запомните, че изискванията са различни при отделните фирми и нищо не гарантира, че непременно ще бъдете одобрени.

Получавай безплатни новини за кредити!

Не пропускай възможности за нови заеми

След като кандидатствате и бъдете одобрени можете да получите парите на каса или директно в банковата ви сметка. 

В случай на затруднение за изплащането на цялата сума, повечето фирми имат опция за удължаване на срока. Важно е да сте запознати добре с условията по договора.

Как да кандидатствам за кредит до заплата онлайн?

За да кандидатствате за кредит до заплата онлайн, имате две възможности:

 • Можете да посетите директно официалната страница на фирма, която предлага такъв вид финансиране.
 • Можете да използвате сайтове за сравнение, които ще ви помогнат да сравните повече оферти наведнъж и да изберете най-добрата за вас. Предимството е, че можете да сравните различни предложения само с няколко клика на мишката.
 • Кандидатсвай онлайн

 • Бърз отговор до минути

 • Без лихва за нови клиенти

Алтернативи и съвети

Преди да кандидатствате, помислете за някои алтернативи.

Помислете за безлихвен кредит от фирма, от която не сте взимали пари досега. Освен това някои фирми може да предлагат краткосрочни заеми за малки суми на добри условия. 

Друга възможност е и употребата на кредитна карта, но в зависимост от компанията тя може да има по-висок лихвен процент, запознайте се с условията преди да вземете решение. Във всеки случай първо проверете и сравнете всички налични възможности.

Отпускане на кредити без доказване на доходи

Бърз кредит без поръчител

Бърз кредит от Вивус

Сравнете ГПР и таксите

Когато правите своето проучване онлайн, сравнете ГПР (Годишен процент на разходите) и таксите за разходите по финансирането. Търсите най-ниският ГПР.  Проверете различните възможности за финансиране във вашият случай, кредит до заплата може да излезе много скъпо, особено ако сте го взели без да се запознаете с общите условия. Вие сте отговорни за заплащането на допълнителни такси. Другите финансови продукти може да са с по-ниски лихви и разходи, затова си заслужава да ги разгледате.

При затруднение се свържете с кредитора


След като самите вие сте отговорни за дълговете си е добре да действате разумно. Ако имате проблеми с плащанията си свържете се с вашите кредитори възможно най-скоро и поискайте отсрочка.

Много от тях са готови да работят с потребители, които вярват, че действат добросъвестно. Те могат да предложат удължаване на срока с изгодни за вас условия. Не забравяйте да разберете какви биха били таксите за тази услуга: може да е във вид на такса за закъснение или по-висок лихвен процент.

Контролирайте бюджета си


Съставете реалистичен план за вашия бюджет, включително месечните и дневните си разходи, и планирайте, планирайте, планирайте. Опитайте се да избягвате ненужните покупки. Малките разходи като чаша кафе всеки ден имат голямо значение. В същото време се опитайте да спестявате: започнете с малки суми, които вярвате или не помагат. Независимо колко скромен е планът за спестявания, той може да ви помогне да избегнете бързите кредити в бъдеще. Средствата спестени за 12 месеца (дори и ако става въпрос за 100 лева на месец) могат да ви помогнат в евентуално затруднение.

Защита към овърдрафт


Разберете дали имате – или дали вашата банка може да предложи защита към овърдрафт по вашата разплащателна сметка. Ако редовно използвате повечето или всички пари по сметката си, защитата към овърдрафт може да ви помогне да се предпазите от други финансови проблеми. 

Запознайте се с общите условия за защита към овърдрафт – както колко струва и каква сума покрива. Някои банки предлагат „Спокойствие Овърдрафт“, която може да покрие индивидуални овърдрафти по електронни преводи или заплащане с карта. Бъдете внимателни, защото услугата може да се окаже скъпа, както и друго важно нещо, което трябва да знаете е дали банката ще плати автоматично овърдрафта.


Заключение

Преди всичко се опитайте да намерите алтернатива. Ако трябва да използвате такъв заем, опитайте се да ограничите сумата. Кандидатствате само за толкова, колкото можете да платите със следващата си заплата като имате предвид, че ще разполагате с пари за ежедневните си нужди.

10 Оценка

Оценка на потребителите: 5 (2 гласа)
Topcash
Logo