Паунд Лев – калкулатор и обменен курс

Искате ли да знаете какъв е обменният курс на паунд – лев днес? Тук можете да намерите валутен калкулатор, с който лесно можете да изчислите сумата, която желаете да обмените.

Калкулатора по долу ще ви даде приблизителна сума. Тази която ще получите при евентуалното обръщане на валутата в обменно бюро или банка може да се различава. Тази информация не ви дава никаква гаранция за цента, която може да ви бъде предложена от различните банки в страната и обменните бюра или включените такси за сделката.

Курс Паунд – Лев валутен калкулатор

Въведете сума, за която желаете да научите реалната стойност в български лева, за да получите преобразуването. Например, за да разберете днес колко е 1 паунд в лева не е нужно да въвеждате сума, понеже тази единица е зададена като основна. Цената е изписана с по-голям шрифт в дъното на калкулатора. В случай, че въведете различна сума, конвертора ще ви покаже резултатът за паунд в лева автоматично, тъй като това е зададено като основна валута, но можете да го използвате и за да видите колко струва щатски долар или турска лира.

Currency.Wiki

Какви банкноти съществъват?

Наличните банкноти са  £5, £10, £20 и £50.

Банкноти

Начини за обмяна на лев в паунд?

 1. Един от най-предпочитаните начини от повечето пътуващи е покупката от обменно бюро. Струва си, ако знаете на кое можете да се доверите. Можете да попитате приятел да ви препоръча фирма, която извършва дейността на добри цени и без скрити такси. Все пак ще пътувате надалеч и със сигурност няма да е много забавно, ако имате проблеми с тегленето от банкомат в чужбина.
 2. Можете също да направите това във всички банки. В зависимост от сумата може да е нужна заявка, както и е много вероятно да платите висока комисионна.
   
 3. Друг вариант да обмените пари, е когато пристигнете в Обединеното кралство. Можете да изтеглите пари в брой от банкомат. Имайте предвид, че вашата банкова карта трябва да е международна, иначе рискувате да си създадете неприятности. Можете да теглите по реалния обменен курс на Visa или Mastercard с малка комисионна за вашата банка.

  Така че, ако приемем, че 1 британска лира в момента се продава на 2.30 лева, ще ви трябват 2.30, за да купите 1 паунд.

  Вашата банка ще начисли фиксирана комисионна за това теглене. Ще трябва да го добавите към тази, начислена от издателя на картата, и това ще трябва да бъде консултирано с вашата банка. Стандартните тарифи на банките варират от 70 ст. до 2 лева. Въпреки това, всичко зависи от много други обстоятелства, така че сумата може да е различна.

  От друга страна може да е възможно и безплатно теглене от банкомати в Обединеното кралство. Няма да ви се начисли такса, ако вашата банка има договорени отношения с банката, собственик на банкомата. Най-добре е да избягвате плащането с българска карта, защото ще бъдете таксувани за всяко плащане.
   
 4. Един от най-добрите варианти е да направите международен превод. Това несъмнено ще е най-добрия вариант за вас. Но за да можете да се възползвате от този вариант ще се нуждаете от банкова сметка в Обединеното кралство, където да преведете парите.

Къде можете да плащате с кредитна карта в Обединеното кралство?

Повечето от ресторантите в Обединеното кралство, барове, кафенета и магазини приемат кредитни карти, особено Visa и Mastercard. (Бяла карта може да ви е от полза). Все по-често се приемат и криптовалути. Рядко приемат карти American Express.

Ако желаете да изтеглите пари в брой, проверявайте банкоматите за символите Visa, Mastercard или Maestro. Ако нямате сметка в Обединеното кралство, както казахме вече, най-вероятно ще трябва да платите комисионна за теглене на пари в брой.  Струва си да се консултирате с вашата банка или компанията която е издала картата преди пътуване, за да получите необходимата информация.

Банкомати можете да намерите в магазини, молове и малки супермаркети. Преди да направите тегленето проверете колко ще ви струва допълнително от комисионната на вашата банка, защото те вероятно ще ви таксуват такса за всяка транзакция. В случая най-добре да използвате официалните банкомати на банките.

Къде можете да купите български лев в Обединеното кралство?

Ако търсите да се сдобиете с малко български лев, има няколко опции, достъпни за вас в Обединеното кралство. Ето кратко описание на това къде можете да отидете, за да се докопате до валутата.

Вашето първа спирка трябва да бъде вашата местна банка. Много банки в Обединеното кралство разполагат с налична валута за обмяна и могат да ви дадат добър курс.

Ако вашата местна банка не разполага с български левове, можете да опитате услуга за обмяна на валута. Тези услуги обикновено се намират на летища или големи гари и могат да ви осигурят добър обменен курс.

И накрая, ако търсите възможно най-добрия курс за вашия български лев, можете да използвате онлайн валутен конвертор. Тези конвертори ще Ви дадат най-актуалните обменни курсове и могат да ви помогнат да получите добра сделка за вашата валутна борса.

Защо валутните курсове се променят?

Причината за всички промени е основният принцип на търсенето и предлагането.

В страни с променлив обменен курс валутата се разглежда по същия начин като нормалните стоки в магазините. Ако търсенето на дадена стока е голямо, това задължително води до ограничено предлагане, така цената се покачва.

Понякога има спад в търсенето, въпреки това каква се наблюдава покачване на валутите. Това зависи от много различни фактори. Голямо влияние оказват действията на правителството, доверието на потребителите, международни взаимоотношения, бъдещи планове и много други.

Как можете да печелите с промяната на курса паунд – лев?

Съществуват платформи за търговия с валути като eToro, които позволяват на потребителите да купуват и продават с цел печалба. Като идея е доста лесен начин, потребителя купува когато стойността на паунда е ниска срещу лева и продава, когато цената се вдигне. В реалността нещата не са толкова лесни. Този вид търговия, както всяка друга дейност изисква умения и усет. Ако не знаете, какво правите по-добре потърсете друго занимание.

Често задавани въпроси

1 паунд колко лева е?

Понеже цената не е фиксирана, тя се променя всеки ден. Използвайте валутния калкулатор на страницата ни, за да научите актуалната цена.

Какво е GBP?

GBP е съкращение от британската лира, официалната валута на Обединеното кралство. 
BGN е съкращение за български лев, официалната валута на България. GBP / BGN е обменният курс на паунд в лева, който изразява сумата в лева, еквивалентна на един паунд.

10 Оценка

Оценка на потребителите: 5 (2 гласа)
Topcash
Logo