Мини заем: Какво трябва да знаете?

Така нареченият мини заем е начин за финансиране, който позволява на всеки да получи нужните пари възможно най-бързо. Той се основава на гъвкавостта в процеса на кандидатстване, по-малкото изисквани документи от кандидата и връщането му в кратък срок. 

Липсата на добра кредитна история и спешната нужда от пари на потребителите са допринесли до популяризирането на този вид заем.

Голям процент от хората имат редовни доходи, но това не означава, че всички домакинства са финансово стабилни. Затова необходимостта от бързи кредити продължава да се наблюдава в България. Мини заемите не означават окончателното решение на финансовите проблеми, но те могат да помогнат в дадена ситуация.

Поради характеристиките на този кредитен продукт, които разглеждаме в тази статия, препоръчваме на кандидатите да разгледат всички различни възможности, когато им трябват спешно пари. Считаме, че информираният потребител ще избере правилният за него кредит.

  • Кандидатсвай онлайн

  • Бърз отговор до минути

  • Кредит на вноски

  • Без лихва за нови клиенти

Характеристики на мини заем

Думата “Мини” означава малък и този продукт има тази характеристика в два основни аспекта. От една страна, сумата на мини заеми обикновено не надвишава 1000 лева, (всичко зависи от компанията и кредитната история на кандидата). От друга страна, времето за връщане, в което можете да изберете период, който да отговаря най-добре на възможностите ви. Според условията на повечето фирми означава, че срокът не трябва да надвишава 30 дни.

Получавай безплатни новини за кредити!

Не пропускай възможности за нови заеми

Тъй като това е спешна финансова услуга, клиентът очаква от компанията заемодател бързо обработване на заявлението. По този начин той ще може да разполага с парите след няколко дни или дори часове. Затова едно от най-големите усилия на тези фирми е да изплащат кредитите веднага щом системата за прехвърляне го позволява. Много от тях разполагат с инструменти, които помагат за бързата проверка на кандидата.

Срок за изплащане на парите

Срокът за изплащане на сумата по мини заемите също е от ключовите фактори за този тип финансови продукти. Има срок в който сумата плюс таксите и лихвите трябва да бъде върната. В повечето случаи той не надвишава един календарен месец. 

Добре е да се отбележи, че тези краткосрочни и бързи кредити позволяват на потребителя да изплати парите само за няколко дни, така той има възможността да поиска толкова мини-заеми, колкото са му необходими, стига да направи изплащането в уговореният срок.

     Бързи кредити без поръчител
      Кредити онлайн до минути

Можем да обобщим характеристиките на тези мини заеми в следните точки:

  1. Лесно отпускане: Всички фирми се стараят да предоставят на клиентите си различни възможности, за да могат да изберат подходящият продукт. Обикновено можете да завършите процеса на кандидатстване само за няколко минути използвайки всяко мобилно устройство или компютър. А изискванията на потребителите са ясни: специфични нужди и незабавен отговор.
  2. Бързо разглеждане на документите: След като приключите с попълването на формуляра, вашата заявка ще бъде приета в системата на кредитора и ще получите незабавен отговор по имейл и / или SMS. Освен това всички компании разполагат с екип за обслужване на клиенти, който ще бъде на разположение, за да отговори на всичките въпроси, които могат да възникнат.
  3. Яснота и доверие: Още от самото начало ще бъдете информирани за сумата, която трябва да върнете и срока за възстановяване.

Отпускане на кредити без доказване на доходи

Бърз кредит без поръчител

Бърз кредит от Вивус

Такси и лихви прилагани при отпускането на мини заем

Друг важен аспект отнасящ се за кредитите е свързан с лихвите. На първо място, искаме да уточним, че в терминологията използвана от много от компаниите, така наречените „лихви“ се наричат още​​„такса“ или “услуга”. Причината е, че тъй като те са краткосрочни заеми, приложените стойности на ГПР дават нереална и изкривена цифра, която заблуждава потребителите.

Ето защо е важно да проверявате полетата “такса” или “услуга”, когато използвате калкулатора. Следователно това би била такса свързана с обработката на документите. Това означава, че предварителното връщане няма да помогне за спестяване на разходите, тъй като разходите за услугата вече са начислени в общата сума.

Тези високи такси в сравнение с тези на традиционните банкови заеми се основават на факта, че мини заемът се счита за рисков финансов продукт. Причините за това са високата степен на просрочия и факта, че заемите се отпускат много бързо. Броят на неплатените кредити също нараства, поради което финансовите институции увеличават размера на таксите, за да компенсират тези обстоятелства.

За по-голяма сигурност се уверете, че сте информирани за сроковете по договора, за да избегнете ситуации със забавяне или неплащане.

10 Оценка

Оценка на потребителите: 4.4 (5 гласа)
Topcash
Logo