Нужни са Ви пари до минути – Не знаете какво да правите?

Има много обстоятелства в живота на човек поради, които да се нуждае от пари до минути. Разбира се тук не става въпрос за начин на живот. Ако редовно имате нужда от бърз кредит това означава, че грешно управлявате финансите си. Понякога живота поднася неочаквани обстоятелства, в които всеки може да е неподготвен.

Когато домашния Ви любимец е болен е невъзможно чакането на заплатата. Това е спешен случай, които не подлежи на отлагане. Понякога може да имате възможност да купите продукт, който харесвате от дълго време. Офертите също си имат своите срокове и не чакат никого. Продава се кола на изгодна цена, която ще се продаде бързо, ако не намерите пари до минути. Каквато и да е причината за нуждата от бързи пари това може да се случи на всеки.

Най-добрия вариант е да имате спестявания. Но имайки предвид икономиката и начина на живот това е трудна задача за много хора. Едно от най-важните неща, които трябва да помните е че в спешните ситуации взимането на бърз кредит не трябва да причинява неудобство и трудност в живота Ви в дългосрочен план. Тоест не трябва да прибягвате към бързите кредити за купуването на поредна прищявка само, защото не искате да чакате няколко седмици до следващата заплата. Използването на тази вид услуга трябва да е наистина оправдано.

Необходимост или прищявка?

Когато мислите, че имате нужда от пари до минути трябва да проверите няколко аспекта. Първо помислете дали причината за тази нужда от пари може да изчака. Все пак ще плащате лихви, не си струва, ако просто бързате да купите нещо и да губите пари.

Добре е да направите добра преценка за разходите на бърз кредит или спешен заем. Проверете колко ще Ви струва цялостното изплащане на заема и сравнете с нормалната цена на продукта, който е на промоция. Напълно възможно е да се окаже, че въпреки ниската цена на офертата вземането на заем ще излезе по-скъпо решение.

Трябва да знаете кога е подходящо вземането на бърз кредит. Добър пример за ситуация, при която спешен заем не е належащ би било купуването на най-новия модел телефон. Това по скоро е прищявка, която води до лошо управление на финансите. Ходенето на почивка в чужбина или посещаването на луксозни хотели, които нормално не можете да си позволите също е добър пример. Това са ситуации, които не са спешни и взимането на бърз кредит поради такъв тип причина се дължи от нетърпение и лошо управление на финансовите средства.

Въпреки всичко това не означава, че не трябва да се възползвате от услугата “пари до минути”. Може да сте открили невероятна разпродажба и да сте преценили, че дори след изплащането на лихвите ще спестите като си купите желаната от вас рибарска лодка например. Като направите сметката и видите, че не само няма да загубите пари, но и ще спестите тогава вземането на бърз заем ще е оправдано.

Разбира се всички случаи са различни. Понякога става въпрос за здравословни проблеми или когато кредита и лихвите не надвишат това, което искате да купите, но сте ограничени във времето. Ще трябва да прецените добре според ситуацията. Може да искате да купите нещо втора ръка, но това може да не е толкова спешно и да е възможно изчакването на няколко дни. Имайте добра преценка и не се подавайте на емоциите си.

От къде да вземете пари да минути?

Когато вече сте преценили добре ситуацията си и сте решили, че Ви трябват пари до минути най-добрия вариант е да потърсите заем от някоя кредитна фирма, която може да Ви го отпусне. Помнете, че колкото по-малко пари искате, толкова по-бързо ще Ви бъде отпуснат кредит без доказване на доходите.

Бързи кредити онлайн до минути

Най-лесният и бърз начин за получаване на бърз заем. Предимството на този тип финансиране е, че много от фирмите предлагащи бързи кредити онлайн предлагат първи заем без лихва, за да привлекат нови клиенти. Ако вашият случай е такъв ще е почти невъзможно да намерите заем над 500 лева, но пък е идеално, ако не се нуждаете от повече.

Бързите кредити са най-бързия вариант да получите пари до минути. Само с няколко кликвания и попълване на необходимата информация можете да получите парите си, понякога са нужни само 15 – 20 минути от заявката Ви. Помнете, че лихвите са високи, както и че първия заем може да е безлихвен.

Отпускане на кредити без доказване на доходи

Бърз кредит без поръчител

Бърз кредит от Вивус

Бързи пари с кредитна карта

Друга алтернатива за достъп до бързи пари е кредитна карта. Всъщност това не е бърз кредит и се характеризира с предварително споразумение, според което потребителят разполага с определена сума, която може да изтегли по всяко време при евентуална нужда. Обикновено този начин на финансиране е свързан с карта известна като кредитна карта.

Предимството на кредитната карта е, че можете да имате на разположение определена сума пари по всяко време без да се налага спешното търсене и кандидатстване при евентуална нужда. Друго предимство на кредитната карта е безлихвения срок. Ако върнете парите в срока според условията на договора можете да спестите всички лихви. Въпреки това е добре да не забравяте, че те може да са доста високи. В случай на неизплащане на време много хора изпадат в безкрайна спирала на дълга.

Oвърдрафт

Благодарение на голямата конкуренция в банковия сектор, условията на потребителките сметки стават все по-привлекателни. Предимствата, които преди време са били запазени само за специални клиенти вече са достъпни за всеки. Много от банковите сметки се предлагат с услуга наречена овърдрафт. Това дава възможност да бъде изтеглена определена сума пари, дори и ако баланса по сметката ви е нулев. След това банката я удържа веднага щом бъдат внесени пари по сметката.

Като цяло тази услуга е доста добра имайки предвид удобството, което предлага. Но преди да можете да се възползвате от нея много от банките изискват да сте дългогодишен клиент. Така те могат да определят условията и сумата на овърдафта, който да Ви предложат.

Други начини за намиране на бързи пари

Ако се нуждаете от пари бързо, но не искате да кандидатствате за бърз кредит трябва да сте на ясно, че алтернативите са по-сложни. Повечето банки и финансови компании предлагат потребителски кредити с проверка на ЦКР. Ако попадате в списъка с нередовните платци това може да е голяма пречка.

Ако нямате голям избор от къде да вземете пари най-непосредствения вариант е да поискате от роднина или приятел. Избягвайте вземането на заем от частен кредитор без никаква юридическа регистрация.

Добър и изгоден вариант може да се окаже и ако говорите с шефа си. Той може да Ви отпусне заем или даде авансово част от заплатата. Ако сте в добри отношения с вашия работодател, това не би трябвало да е проблем, това също ще Ви помогне да спестите от лихви и комисионни. Разбита се всяка компания си има своята собствена вътрешна политика и не е задължително тя да е във ваша полза.

Ако редовно имате нужда от финансова подкрепа помислете за смяна на работата, преквалифициране и намиране на допълнителни доходи. Избягвайте работата на черно без постоянен договор, така ще защитете труда си и ще имате по-голяма сигурност.

Topcash
Logo