6 Най-добри платформи за инвестиране в акции

В днешни дни търговията с акции стана по-достъпна и удобна чрез приложения и платформи за инвестиция в акции. Тези приложения предоставят на потребителите възможността да купуват и продават акции и да проследяват своите инвестиции. Потребителите имат и достъп до инструменти за проучване на пазара направо от своите смартфони или компютри. Въпреки това, с толкова много налични опции, може да бъде предизвикателство да изберете правилното приложение за търговия, което отговаря на вашите изисквания.

Как да изберете най-добрата платформа за търговия с акции

Когато избирате приложение за търговия с акции, важно е да вземете предвид няколко фактора, за да сте сигурни, че е в съответствие с вашите инвестиционни цели и предпочитания. Ето някои ключови фактори, които трябва да имате предвид, когато избирате най-добрата платформа за за вас:

Такси и комисионни

Различните платформи за инвестиции в акции имат различни структури на таксите. Някои начисляват фиксирана такса за сделка, докато други начисляват процент от инвестираната сума. От решаващо значение е да разберете начина на таксуване и да обмислите как това ще се отрази на възвръщаемостта на вашите инвестиции.

Търгуеми активи

Помислете за диапазона от активи, които можете да търгувате на платформата. Освен акции, може да се интересувате от търговия с ETF, фондове или други финансови инструменти. Уверете се, че приложението предоставя достъп до конкретните активи, които искате да търгувате.

Удобство за потребителя

Лекотата на използване и потребителският интерфейс на приложението за търговия са решаващи фактори, особено за начинаещи. Потърсете платформи, които предлагат интуитивна навигация, ясни инвестиционни опции и безпроблемно търговско изживяване.

Пазарни проучвания и инструменти

Изчерпателните инструменти за проучване и анализ на пазара могат да бъдат безценни за вземане на информирани инвестиционни решения. Проверете дали приложението за търговия предоставя пазарни данни в реално време. Диаграми, актуализации на новини и отчети за проучвания ще ви помогнат да анализирате акции и тенденции.

Демо сметка

Ако сте нов в инвестирането или не сте сигурни за дадена платформа, достъпът до демо акаунт може да бъде от голяма полза. Тя ви позволява да практикувате търговия, без да рискувате своите пари. По този начин ви помага да се запознаете с функциите и функционалността на платформата.

Топ 6 платформи за инвестиции в акции

Сега, след като знаете факторите, които трябва да вземете предвид, нека разгледаме някои от най-добрите приложения и платформи за инвестиции в акции.

1. eToro Най-популярно

Инвестиционни идеи от над 30 милиона потребители
Инвестирайте в над 3000 актива

eToro платформата е основана в Израел през 2007 г. и е спечелила популярност с иновативната си функция за социална търговия. С над 30 милиона потребители по целия свят, eToro позволява на инвеститорите да копират сделките на успешни търговци в реално време. Това я прави привлекателен вариант за начинаещи, които искат да се учат от опитни търговци. Важно е обаче да се отбележи, че eToro има такси за неактивност и теглене, което може да повлияе на цялостните ви планове.

Предимства на eToro:

 • Отлична функция за социална търговия
 • Лесен процес на регистрация
 • Разширени инструменти за изследване
 • eToro предлага 0% комисионна за сделки с акции, което го прави привлекателна опция за инвеститори, които се интересуват от разходите.
 • Потребителите могат да копират сделките на успешни инвеститори, което позволява на начинаещите да се учат от експерти. Това дава възможност да увеличат възвръщаемостта на своите инвестиции.
 • С eToro можете да инвестирате в частични акции, което го прави достъпно за инвеститори с по-малки бюджети.
 • Инвеститорите могат да получават плащания на дивиденти за отговарящи на условията акции, държани на платформата.

2. Trading212 Най-препоръчвано

Можете да започнете само с 1 евро
Над 7000 глобални акции и ETF

Trading 212 предоставя отлична платформа за физически лица да практикуват инвестиции в акции с виртуални пари. С Trading 212 потребителите могат да се насладят на неограничени сделки без комисионни и да получат достъп до богат избор от над 10 000 акции и ETF от различни пазари, включително Обединеното кралство, САЩ, Германия, Франция, Испания, Холандия и др.

За тези, които търсят по-усъвършенствани инвестиционни опции, Trading 212 предлага широка гама от над 3000 договора за разлика (CFD) върху акции, валута, злато, петрол и индекси.

За да започнат, потребителите могат да създадат безплатна тренировъчна сметка. Тя им предоставя опит в симулирана търговия с помощта на виртуални средства. Тази функция позволява на хората да прецизират своите търговски стратегии и да се запознаят с инструментите и функциите на платформата.

Освен това Trading 212 се регулира от Органа за финансово поведение (FCA). Това гарантира, че потребителите могат да търгуват с увереност и да се доверят на ангажимента на платформата да спазва индустриалните стандарти и разпоредби.

Trading 212 предоставя удобно за потребителя приложение. Налични са и разнообразие от видео ръководства и уроци, за да помогнат на начинаещите да разберат процеса на покупка и продажба на акции, както и по-рискови инвестиции като CFD и валутна търговия.

Предимства на Trading 212:

 • Полезни видео ръководства
 • Удобно за потребителя приложение
 • Сделки без комисионни

3. Plus500 Удобно приложение

Разширени аналитични инструменти
Ливъридж до 1:30
Котировки в реално време

Платформата за Форекс търговия Plus500, основана в Израел през 2008 г.. Тя е специализирана в търговията с договори за разлика (CFD), включително валута. Въпреки че предлага демо сметка за потребителите, за да практикуват търговия, без да рискуват реални пари, важно е да се отбележи, че търговията с CFD се счита за високорискова и може да не е подходяща за всички инвеститори, особено за начинаещи. Plus500 има лесна за употреба платформа, достъпна както на мобилни, така и на настолни устройства.

Предимства на Plus500:

 • Полезна демо сметка
 • Добър за CFD и валутна търговия
 • Може да търгува на мобилно устройство и настолен компютър

4. Admiral Markets На български език

Започнете инвестиции с 1 евро, Търговия с 250 евро

Admiral Markets е утвърдена платформа за онлайн търговия с акции, която предлага набор от финансови инструменти и услуги за форекс търговия.

Admiral Markets предлага богат избор от инструменти за търговия в различни класове активи. Търговците имат достъп до над 4000 инструменти за търговия, включително основни и второстепенни валутни двойки, акции от глобални борси, популярни индекси, стоки и криптовалути. Тази разнообразна гама от опции позволява на търговците да изградят диверсифицирано портфолио и да изследват различни стратегии за търговия.

Предимства на Admiral Markets:

 • Конкурентни спредове и ниски разходи
 • Широка гама от търгуеми инструменти
 • Сигурно и регулирано посредничество с лицензи от реномирани органи
 • Защита от отрицателен баланс за предпазване от прекомерни загуби
 • Разнообразие от типове акаунти, които да отговарят на различни стилове и предпочитания на търговия

5. Freetrade

Безплатна инвестиция на стойност между £10 и £100.
Инвестирайте без комисионна в над 6000 британски, американски и европейски акции и ETF.
Инвестирайте до £20 000 без данък върху доходите за живущите в Обединеното кралство.

Freetrade е друго популярно приложение за инвестиции в акции в Обединеното кралство, особено известно със своя лесен за употреба интерфейс и фокус върху начинаещи инвеститори.

Предимства на Freetrade:

 • Сделки без комисионна: Freetrade предлага сделки с нулева комисиона, което позволява на инвеститорите да купуват и продават акции, без да налагат допълнителни такси.
 • Промоция за безплатно споделяне: Потребителите могат да получат безплатни акции на стойност до £100, когато депозират £50 в рамките на 30 дни след откриване на акаунт.
 • Богат избор от акции: Freetrade предоставя достъп до широк набор от акции, с над 6000 опции за избор.
 • Парични лихви: Freetrade предлага 3% лихва върху паричните салда, което го прави привлекателна опция за инвеститори, притежаващи неизползвани средства.

6. IG Share

Купувайте и продавайте акции в САЩ без комисионна и акции на Обединеното кралство само за £3 на сделка с IG.

IG Share Dealing е добре утвърдена платформа за търговия с изчерпателен набор от функции и инструменти.

Предимства на IG Share Dealing:

 • Акции в САЩ без комисионна: IG Share Dealing предлага 0% комисионна за сделки с акции в САЩ, което го прави подходяща за инвеститори, интересуващи се от американския пазар.
 • Обширен избор на акции: Инвеститорите могат да избират от широка гама от акции, с над 13 000 опции, налични на платформата.
 • Търговия извън работното време: IG Share Dealing позволява търговия извън обичайните пазарни часове, осигурявайки повече гъвкавост за инвеститорите.
 • Ценообразуване на живо в реално време: Потребителите имат достъп до информация за ценообразуване в реално време, за да бъдат в крак с пазарните колебания.

В заключение

В заключение, когато става въпрос за приложения и платформи за инвестиране в акции, няколко опции се открояват със своите уникални характеристики и предимства. eToro, Trading212 и Admiral Markets са сред най-добрите опции, всяка от които предлага отличителни предимства на инвеститорите. Важно е да оцените вашите инвестиционни цели, предпочитания за търговия и специфичните функции, предлагани от всяка платформа, преди да вземете решение. Като вземете предвид факторите, споменати по-рано, можете да изберете най-доброто приложение за търговия, което отговаря на вашите нужди и ви помага да постигнете инвестиционните си цели.

Често задавани въпроси

Безопасни ли са тези приложения за начинаещи?

Приложенията за инвестиции в акции обикновено са безопасни за използване, но е важно да разберете рисковете.
Препоръчително е за начинаещите да започнат с малки инвестиции и да се информират за пазара.

Мога ли да търгувам с международни акции с тези приложения?

Да, повечето от тези приложения позволяват търговия с международни акции.
Все пак имайте предвид таксите за конвертиране на валута и всички ограничения, които може да се прилагат.

Тези платформи предлагат ли образователни ресурси за начинаещи?

Да, някои приложения като Trading 212, Admiral Markets и eToro предоставят образователни ресурси като видео ръководства и уроци, за да помогнат на начинаещите.

Коя платформа има най-ниско изискване за минимален депозит?

Сред споменатите приложения eToro и Trading 212 имат най-ниските или никакви минимални изисквания за депозит.

Забележка: Информацията, предоставена в тази статия, е само с информационна цел и не трябва да се счита за финансов съвет. Моля, направете свое собствено проучване и се консултирайте с професионален съветник, преди да вземете инвестиционни решения.

Topcash
Logo