Plus500: Мнения и пълно ревю

Информацията, която представяме за Plus500 и нейните услуги е само обща и е представена от надеждни източници, които са публично достъпни.

Не сте сигурни дали да започнете да инвестирате с Plus500, защото се страхувате, че това е измама? 

С популяризирането на финансови инструменти и инвестирането онлайн доведе до появата на много така наречени “инвестиционни платформи”, които всъщност са създадени с цел измама. В случая обаче става въпрос за доказан брокер, който работи под режима на различни международни регулаторни органи.

Тази статия е създадена с цел да покаже гаранциите за сигурност, които Plus500 предлага на своите инвеститори, разпоредбите, на които се подчинява финансовата компания и причините за доверието към платформата.

Ще можете да се уверите в тяхната основна оферта, как работи тяхната услуга за поддръжка на клиенти и други аспекти, които също са важни, когато вземате решение дали да инвестирате или не. 

Ако искате повече информация за онлайн инвестиране с други компании, с които можете да правите инвестиции, ви каним да посетите другите ни публикации. 

Имайте предвид, че тези инвестиции крият висок риск, така че може да рискувате да загубите своя капитал. Затова се уверете, че добре разбирате инвестиционните продукти, които използвате. Ако Plus500 не е това, което търсите, има други алтернативи за по-безопасно инвестиране като Etoro например, където можете да копирате успешните брокери.

Какво е Plus500?

Plus500 е брокер предназначен за физически лица, които търсят достъп до широк спектър от финансови пазари с ниски разходи за търговия и проста, функционална платформа, на която да инвестират с лекота. Можете да инвестирате в акции, валути, суровини, ETF, криптовалути и опции. Във всяка от категориите можете да намерите и селекция от базовите активи.

Надеждност на Plus500

Опасения относно надеждността на Plus500 имат само потребителите, които не са използвали услугите на платформата. Няма от какво да се притеснявате, тъй като Plus500 е придобил лицензи за международна дейност от регулаторните органи в Обединеното кралство, Сингапур, FSCA в Южна Африка, Органа за финансови услуги на Сейшелите и FMA в Нова Зеландия.

“Plus500 BG ЕООД” за търговия на FX и CFD бе забранен от държавния финансов регулатор през 2017 година, но компанията оперира в България под ръководството на кипърското дружество Plus500CY Ltd, както е предвидено в потребителския договор в съответствие с услугата.

Освен това, дружеството спонсорира футболни и ръгби отбори, което допринася да по-голямото доверие на инвеститорите. Спонсорските инвестиции са част от корпоративната стратегия на компанията независимо, че международните разпоредби разрешават тази инвестиционна платформа, която гарантира нейната прозрачност.

Инвестиции с Plus500

Потребителите на платформата могат да инвестират в над 2000 базови активи. Това включва индекси, суровини, акции, ETF, опции и валутни двойки, както и криптовалути. Това означава, че инвестицията може да бъде разделена както във деривати от финансов характер (лихвени проценти и акции), така и в нефинансови деривати (суровини като петрол, минерали като мед или зърнени култури като царевица например), както и основните пазари на акции.

Платформата предлага безплатни инвестиции в реално време. Благодарение на безплатна демо сметка можете да се запознаете добре с инструментите преди да отворите реална сметка.

Вижте също: как да печелите пари с Forex?

CFD-та

Както вече казахме, можете да инвестирате в повече от 2000 финансови инструмента. Повече от 50 валутни двойки, включително долар, евро или британска лира; включени са и криптовалути като Bitcoin или Ethereum. ETF-та надвишават 75. Що се отнася до индексите, те включват FDAX, Dow Jones, CFD за USA500 или IBEX 35, наред с много други.

Ще намерите възможности от САЩ, Германия, Франция, Хонконг, Холандия, Сингапур или Австралия. Само в САЩ има повече от 100. И накрая, платформата предлага и 22 различни суровини.

търговия с криотовалути

Демо сметка в Plus500

Брокерът предлага безплатна демо сметка. С нея можете да тествате как работят всички налични финансови инструменти в мрежата. Можете да получите достъп с едно щракване на бутона БЕЗПЛАТНА демо сметка, за да направите своята регистрация. По този начин можете да тествате мрежата, преди да депозирате парите си.

Начини за депозиране и теглене

Приетите методи за плащане са: банкови карти Visa и Mastercard, банков превод, електронни портфейли като PayPal, Skrill, Klarna, Giropay, Trustly и др. Брокерът прилага всички необходими мерки за борба с прането на пари, затова е необходимо да преминете през проверка, за да можете да депозирате и теглите пари от акаунта си.

На страницата с условията за ползване е посочено, че всички начини на плащане имат минимална сума, която в случай на портфейли PayPal и Skrill възлиза на 50 щатски долара. В случай на теглене с превод или банкови карти лимита е 100 долара. Ако все пак трябва да изтеглите сума, по-малка от споменатите, Plus500 ще приложи комисионна. Ако желаете да закриете сметката си, на остатъчния баланс няма да бъде начислена комисионна, ако преводът е направен на кредитна карта. В случай, че сте използвали друг метод за депозит, ще бъде приложена комисионна.

Сигурност и разпоредби в Plus500

Както казахме по-рано, всички съмнения относно финансовата институция изчезнаха след като проблемът с лиценза беше решен. Компанията, която управлява платформата за българските инвеститори е Plus500CY Ltd, регистрирана в кипърската комисия за пазара на ценни книжа CySEC, най-високият финансов орган на средиземноморския остров, който като част от ЕС е седалището на множество онлайн брокери.

В този смисъл Plus500 поддържа политика на защита на парите на потребителя на платформата в съответствие с разпоредбите на CySEC. Според правилата, средствата на клиентите ще се водят в отделни сметки. По същия начин компанията се задължава да не използва клиентски средства за хеджиране (тоест използват парите ви за инвестиции и застраховки), нито да инициира спекулативни движения с такива средства. В допълнение, финансовото дружество участва в компенсационен фонд за инвеститори на инвестиционни дружества, регулирани в Република Кипър. Такъв компенсационен фонд предлага допълнителна сигурност и покритие.

Брокерът също така декларира, че не е изложен на корпоративен или държавен дълг. Няма дълг и поддържа значителна ликвидност и излишък от капиталови резерви.

Обслужване на клиенти

Обслужването на клиенти включва имейл и чат на живо за българските потребители, с 24/7 поддръжка. Освен това можете да намерите обичайния раздел с често задавани въпроси, които помагат за решаването на първите съмнения.

Функционалност на уебсайта

В мрежата за всеки актив можете да видите своевременно актуализирана информация с всички данни и графики. Можете да сортирате инструментите, като платформата ще актуализира процентите на промяна за даден актив. Можете също да получавате предупреждения, след като сте го задали в избрания от вас инструмент, с известия в реално време.

Plus500 ви предлага и инструмент за управление на риска. С това ще можете да настроите лимит на печалбата или загубата при отваряне на нова или при редактиране на съществуваща позиция.

Plus500 Мобилно приложение

Plus500 има приложения за Android, iOS (iPhone и iPad) и Windows Phone за изтегляне от Microsoft, App Store и Google Play. Потребителските оценки на приложението са повече от задоволителни.

Завършване

  • Plus500 е брокер, предлагащ инвестиции в CFD, повече от 2000 базови активи, включително индекси, стоки, акции, ETF, опции и валутни двойки, както и криптовалути.
  • Той има няколко метода за депозиране на средства. Към обичайните кредитни карти и PayPal могат да се използват други. 
  • Той разполага с инструменти с разширени функции за търговия с активи и известия, валутни котировки в реално време и CFD цени на акции на живо. 
  • Регистриран в кипърската комисия за пазара на ценни книжа (CySEC), той има лиценз за дейност в ЕС и съответно в България. 
  • И накрая, с демо сметката, която платформата предлага, можете да започнете да инвестирате без да се налага да депозирате истински пари.
10 Оценка

Оценка на потребителите: 5 (1 гласа)
Topcash
Logo