Рефинансиране на кредити без поръчител

Може би имате няколко заема, натрупани поради финансови затруднения и сте прибягнали до търсене в Интернет за рефинансиране на кредити без поръчител.

Както знаете поръчителя е допълнителна гаранция за банката, че ако клиентът не може да извърши плащанията, парите ще бъдат върнати на финансовата институция по друг начин. 

Но ако нямате физическо лице за гарант или конкретен актив, например жилище, как можете да вземете кредит без поръчител?

Много финансови институции предлагат рефинансиране или обединяване на кредити и заеми без поръчител на много добри условия. Просто трябва да потърсите този, който ви предлага най-изгодните условия според вашия случай.

Рефинансирането на заема може да се извърши във вид на групиране на всички неплатени задължения със съответните им суми в един единствен заем. Това улеснява както управлението на плащанията, така и на оформяне на нова месечна вноска. Освен това ще бъде добавен нов срок за погасяване, по-дълъг и по-удобен.

Разбира се, обединяването на дългове е операция, която може да добави допълнителни разходи като лихви или такси, но помагат да се избегнат нежелани усложнения: 

 • С обединението ще спрете да се чудите всеки месец как да плащате няколко вноски, което най-вероятно оказва натиск върху семейните или личните доходи.
 • С рефинансирането на дълговете си ще избегнете възможността за забавяне на вноските, което ще доведе до още по-високи разходи и лоши последици за вас като нисък кредитен рейтинг в ЦКР и т.н. 
 • Обединяването на кредити опростява плащането ви една, достъпна, уникална и лесна за запомняне вноска за всеки месец и вие ще се занимавате само с една финансова институция за дълга.

Рефинансиране на кредити без ипотека

Целта на обединението без поръчител или ипотека е да можете да решите проблема само с личен заем. Трябва да имате някои неща предвид, ако желаете да обедините дълговете си. За много високи суми, обикновено фирмите изискват поръчител или гаранция за покриване на евентуалното плащане на общия дълг. В зависимост от политиката на компанията това може да бъде физическо лице. Въпреки това в повечето случаи е стока, като например превозно средство или имот. На тази база, финансовата институция ще може да рефинансира заеми за много високи суми, до значителен процент от стойността на жилището.

Кандидатствайте за точната сума

Първо нещо, което трябва да направите е да изчислите точната сумата, която дължите по всички дългове взети заедно, за да можете да кандидатствате за необходимата сума, не по-голяма.

Новият личен заем ще бъде отпуснат с различни условия, независимо от предишните, така че е нещо, на което трябва да обърнете голямо внимание. Ако сте решили да изплатите задълженията си, не забравяйте, че е по-добре да не взимате излишно голям кредит за рефинансиране.

Както се случва при нормалните потребителски кредити, рефинансирането означава допълнителен риск за финансовите институции, така че, ако сумата надвишава определени лимити, които считат за по-големи от възможностите ви, може да поискат поръчител или гаранция.

 • Кандидатсвай онлайн

 • Бърз отговор до минути

 • Без лихва за нови клиенти

Обединяване на кредити без ипотека и без обезпечение 

Както споменахме, наличието на поръчител гарантира заема, който ще получите и увеличава шансовете молбата за рефинансиране да бъде одобрена. Но това не е единственият начин, ако нямате поръчител и нямате гаранции под формата на имуществени активи, все още имате възможности финансовите институции да одобрят искането ви. 

На първо място, един от начините е да бъде включен ваш близък. Обикновено вашият партньор или друг член на семейството, с когото живеете, който да бъде включен в заявлението за заем.  
Ако втория кандидат има постоянен доход, като например редовна заплата, стабилния доход, с който да се плащат вноските по рефинансирането се увеличава. По този начин се намалява рискът от неплащане и забавяне. Много от финансовите институции предлагат този вид финансиране, така че увеличете максимално възможностите за получаване на положителен отговор.

Фирми и банки, от които можете да потърсите рефинансиране на кредити без поръчител

Що се отнася до класифицирането на заемите, те могат да бъдат организирани в три големи групи: ипотечни, потребителски и бързи кредити дори без доказване на доходите. При бързите заеми обикновено одобрението е най-лесно, отколкото при потребителския или ипотечния. Обикновено банката или фирмата отпускаща кредита няма да изисква конкретна гаранция като залог на недвижимо имущество, но ще трябва да отговорите на техните условия.

Бързите и потребителските кредити са тези, които финансовата институция предлага на своите клиенти за решаване на специфични нужди, които възникват в най-неочакван момент. 

Най-честите потребителски кредити са предназначени за финансиране на трайни потребителски стоки като кола, мотоциклет, мебели и др. 

Бързите заеми са тези, които са предназначени за неотложен ремонт на колата или до заплата например.

Ето и лист с няколко банки, които евентуално можете да ви помогнат с рефинансиране.

 • alphabank.bg
 • postbank.bg
 • fibank.bg

Свържете се с тях и в зависимост от ситуацията ви, те ще ви предложат заем, който не изисква банкова гаранция: Един вид бърз заем. Междувременно ще ви изчислят какви месечни плащания и лихвите ще имате, за да платите заема си. Ако имате въпроси служителите ще ви помогнат да кандидатствате за заем по най -персонализирания и отговорен начин.

В зависимост от компанията, с която контактувате, може да имате възможността да кандидатствате онлайн. Посредством кредитния калкулатор ще можете да научите, колко може да бъде вашият заем, според данните, които сте избрали. За да разберете всичко това, трябва само да въведете данните си и фирми като Фератум ще ви отговорят в рамките на няколко минути.

 • Прозрачни условия

 • Удобно кандидатстване

 • Безлихвен кредит*

Не забравяйте да се запознаете се с условията

При отпускането на кредити обикновено се включват фрази, които са не са използвани ежедневно, които трябва да са ясни за да се избегнат недоразумения. Важно е да запомните, че операциите с финансови институции винаги включват допълнителни такси. Затова е важно да да сте запознати с условията, за да не получите неприятни изненади в края на месеца. 

Когато кандидатствате за заем, от съществено значение е да знаете, колко пари ще трябва да плащате на месец. Също така и лихвите, които се начисляват, какви комисионни и други разходи трябва да плащате. Проверете и срока или периода, в който ще плащате.

И накрая, дори наличието на поръчител може да не помогне за отпускането на заема. Това ще зависи от вътрешната политика финансовата институция, сумата на исканите пари, кредитоспособността на кредитополучателя и т.н.

Отказ от отговорност: Информацията в тази публикация е създадена на основата на онлайн проучване. Тя може да не е напълно актуална в момента, затова препоръчваме да се запознаете напълно с условията, преди подписване на даден договор за рефинансиране на кредит без поръчител, както и да потърсите съвет от професионалист.

 

10 Оценка

Оценка на потребителите: 5 (1 гласа)
Topcash
Logo