Имате спешна нужда от пари: 5 начина да се справите с неприятната ситуация

Най-вероятно не веднъж ви се е случвало да сте в ситуация, в която да имате спешна нужда от пари!

Почти винаги това е вследствие от нещо непредвидено, което ви е хванало неподготвени. Колата ви се е развалила неочаквано, след сериозна буря къщата ви се нуждае от ремонт или пък проблеми свързани с вашия бизнес.

За всички хора, които имат спестявания такава ситуация не особено голям проблем. Но ако не сте един от тях спешната нужда от пари може да се окаже голямо предизвикателство.

Затова ние искаме да споделим с вас няколко съвета за справяне в такава ситуация. Вижте ги кои са те, преценете кое е най-изгодно за вашата ситуация и вземете правилното решение.

1. Ако имате спешна нужда от пари, можете да кандидатствате за бърз кредит!

Разбира се, това може би е най-бързия начин за справяне с лошата ситуация, в която се намирате.

Преди години кандидатстването за кредит отнемаше дълго време, днес благодарение на интернет много финансови институции предлагат бързи кредити без доказване на доходите лесно и удобно онлайн. Трябва само да попълните данните си използвайки мобилния си телефон или компютър и ще получите бърз отговор дали сте одобрени или не.

2. Продайте ценности, които вече не ви трябват

Препоръчваме ви да продадете ценностите, които не използвате и не са ви необходими повече. В този вариант за спешно намиране на пари зависи, какво имате за продажба и каква му е стойността. Трябва да знаете, че при спешна продажба, парите, които ще можете да вземете ще са доста по-малко от реалната стойност на продукта.

Затова е от голямо значение да продавате само неща, които наистина не използвате и няма да имате нужда от тях в бъдеще. Обмислете добре тази стъпка и направете добра преценка от какво имате или нямате нужда. Имайте предвид, че някой стоки се продават бързо и лесно, докато други се нуждаят от повече време за осъществяване на продажба.

3. При спешна нужда от пари заложете скъп предмет

Още един от начините за справяне със спешна нужда от пари е да заложите някакъв скъп предмет. Ценности като бижута, мобилен телефон, компютър и други подобни могат да ви помогнат за бързото намиране на парични средства.

Това е много бърз начин за набавяне на пари при спешна нужда, но съществува и голям риск да загубите заложеното от вас. Ако не изплатите взетите пари назаем в оказания срок няма да можете да си го върнете.

4. Намерете допълнителен източник на доходи

Допълнителните доходи са отлична алтернатива. Освен че ще ви помогнат да се справите със спешната нужда от пари, допълнителните доходи ще ви направят финансово независими в бъдеще.

Възможностите за намиране на допълнителни доходи са доста, но най-често, ако работите на пълен работен ден можете да потърсите допълнителна работа през свободното си време или да започнете собствен бизнес.

Всеки вариант е добър, стига спешността от пари не е прекалено голяма. Определено с допълнителни доходи получаването на пари ще отнеме няколко дни, седмици или месеци.

5. Спестявайте

И накрая искаме да ви препоръчаме да започнете да спестявате! Пестенето ще ви промени част от навиците и ще ви помогне да бъдете по-финансово стабилни от преди. Така в дадена ситуация подобна на тази днес със сигурност ще сте по-подготвени, а що се отнася за дългосрочен план ще имате спокойствие и финансова стабилност.

Ако все пак се нуждаете от бърз кредит без поръчител можете да изберете фирма от таблицата и да кандидатствате, ще ви отнеме по-малко от 10 минути и ще получите бърз отговор онлайн.

  • Кандидатсвай онлайн

  • Бърз отговор до минути

  • Без лихва за нови клиенти

  • Кандидатсвай онлайн

  • Бърз отговор до минути

  • Кредит на вноски

  • Без лихва за нови клиенти

Topcash
Logo